VII. Töltött Káposzta Fesztivál

A VII. Mezőberényi Töltött Káposzta Fesztivált 2017. szeptember 16-án tartották meg a Városi Ligetben. Hoffmann Dániel, a Baráti Egylet Mezőberényért elnöke köszöntője után Siklósi István polgármester nyitotta meg a rendezvényt. Szólt arról, hogy a tavalyi fesztiválon Fazekas Sándor miniszter javasolta, hogy a töltött káposzta kerüljön a hungaricumok közé. Mezőberény már tett ennek érekében, ezt az ételt felvette a települési értéktárba, illetve javasolta a megyei értékek közé is.

 

A Magyarország legszebb konyhakertje verseny eredményét Szekeres Józsefné alpolgármester ismertette. Elmondta, az elmúlt évhez hasonlóan most is kilencen neveztek, a háromtagú zsűri két alkalommal szemlélte meg a kerteket. Balkon kategóriában különdíjat kapott Komlódi Zoltán. A zárt kert vegyes kategóriát Földes Ottóné nyerte, a mini ötven négyzetméter alatti kategóriát pedig Vargáné Maléth Katalin. A normál ötven négyzetméter feletti kategóriában Bokorné Varga Katalin végzett az élen, közösségi kategóriában pedig Mezőberény Város Önkormányzata.

Még a megnyitó előtt rajtolt el a Mezőberényi Futókör jótékonysági futása a Nándy Állatotthon javára. A legjobbaknak a díjat a színpadon adták át. Az ebéd után fellépett a Mezőberényi Mazsorett Együttes és a Városi Ifjúsági Fúvószenekar.

 

A háromtagú zsűri kihirdette töltött káposzta-főzőverseny az eredményt. A 36 csapat versengését a „Mező-Kör” Baráti Társaság nyerte, második lett Kovács Gábor a rokonokkal, harmadik helyen Mihácsi Gyuláné végzett Túrkevéről. Különdíjat kapott a mezőberényi önkéntes tűzoltó egyesület, a szervezet tagja a csantavériekkel közösen főztek.

 

Műsort adott a Malom Fitness DSE és az Újpesti Danza Táncstúdió versenytáncosai. A színpadi programot a Dupla KáVé koncertje zárta.

 

A Berényi Portékák kirakodó vásárán kézművesek és termelők mutatkoztak be. Népi kismesterség bemutatók és játszóház várta a kicsiknek és a nagyobbakat.

 

    

Scroll to Top