II. Gasztronómiai verseny

A megjelenteket Smiriné Kokauszki Erika, az intézmény igazgatója köszöntötte, bemutatta a zsűri tagjait, majd felhívta a figyelmet az aulában berendezett kamara tárlatra, a megjelentek a tavaly áprilisban indult szövőszakkör kiállítását láthatták.

 

Megnyitójában Siklósi István polgármester hangsúlyozta, a város életében fontos szerepet tölt be a gasztronómia, bár legtöbbször egyszerűen sütésnek és főzésnek nevezik. A fontosságát bizonyítja, hogy a települési értéktárában nagyon sok gasztronómiai érték található.

 

 

Míg a zsűri tagjai dolgoztak, az érdeklődők kulturális műsort tekinthettek meg a színházteremben. Színpadra lépett a Berényi Népdalkör, a Szlovák Pávakör, a Mezőberényi Mazsorett Együttes, illetve a Kner Tánc-sport Egyesület versenytácosai. A végén Johnny Moonlight az ’50-es, ’60-as évek slágereivel szórakoztatta a közönséget.  

 

 

Az eredményhirdetés előtt Szekeres Józsefné alpolgármester a gasztronómiai versenyt eredményesnek nevezte, mert valamennyi benevezett terméket a zsűri tagjai finomnak találtak.

 

 

A verseny pontos eredményét hétfőn tesszük közzé.

 

 

 

Scroll to Top