Bauer Barbara találkozott olvasóival

Bauer Barbara a Légikisasszonyok című első regénye 2012-ben jelent meg, elmondta, ezt megelőzően csak újságcikkeket írt, a szépirodalmat rögtön regénnyel kezdte. Hajnalban tud írni, napközben a következő regényéhez végez kutatómunkát. Ez évben már a nyolcadik regénye látott napvilágot.

 

Wenckheim Krisztina történetével akkor találkozott, mikor a Vakrepülés című kötetét mutatták be a szabadkígyósi kastélyban. Rögtön megfogta a korán árvává vált kislány története, aki bár szüleitől nem kaphatott szeretetet, mégis felnőttként képes volt ebből sokat adni a családjának és tágabb környezetének is. A történelmi regényhez alapos kutatómunkát kellett végeznie, ebben nagy segítséget kapott Harangozó Imre néprajzkutatótól és Lánczi Ildikótól, a szabadkígyósi Wenckheim-kastély idegenvezetőjétől. Sokat beszélgetett a család tagjaival.

 

Bauer Barbara terveiről szólva elmondta, főleg történelmi regénytémák foglalkoztatják, de a lektűr írásáról sem szeretne lemondani.    

 

Az író-olvasó találkozó előtt átadták Az év olvasója díjat. Tíz olvasó kölcsönzött száznál több könyvet, a legszorgalmasabb olvasó Sárosi Erika, dr. Hantos Katalin és Wéber Károlyné volt.

 

Díjazták a Kávé, szabadidő, könyv című fotópályázatot is. Első helyezést ért el Rákóczi Szimonetta, második lett Savolt Jánosné, a harmadik helyen ifj. Henger Péter végzett.   

 

Scroll to Top