Majális 2019

A Városi Ligetben már korán reggel megérkeztek a főzőcsapatok, és elkezdték az előkészületeket. Hamarosan megérkeztek a vásározók is, és kipakolták a portékáikat. A Madarak Házában megnyílt Mezőberényi anzix címmel a régi berényi képeslapokat bemutató kiállítás. 

 

A spotpályán hat csapat részvételével tartották meg az Örömfoci elnevezésű felnőtt férfi kispályás labdarúgó bajnokságot. Az utóbbi napok esőzése miatt a nagypályát nem használták, a mérkőzéseket a műfüves pályán tartották meg. 

 

A Muzeális Gyűjtemény udvaráról fél tíz körül indult az íjászok felvonulása. A Hősök útján keresztül érkeztek a ligetben, ahol bemutatták látványos hagyományőrző íjaikat, ruhájukat. A gyűjtemény udvarán a Mezőberényi Íjász Egyesület ezen a napon tartotta meg íjász versenyét.

 

A ligetben a színpadi műsort a Malom Fittnes DSE bemutatója nyitotta meg, őket a Mezőberényi Mazsorett Együttes követte. A majális résztvevői roma folklórt is láthattak, hallhattak. Előbb a Napsugár Táncegyüttes mutatta be tudását, majd Rácz János és Mezei Tibor a zenei hagyományokból adott ízelítőt. A folklórnál maradva a műsort a Berény Népdalkör és a Szlovák Pávakör folytatta. A táncos műsorrészt a Berény Táncegyüttes és utánpótlás csoportjai kezdték, bemutatkoztak a Kner Táncsport Egyesület fiataljai is. A ZumBrigádot nagyszámú rajongói tábor kísérte el, ők a nézőtéren együtt mozogtak a színpad táncosaival. Tücsök Peti műsora mindig remekül elszórakoztatja a gyerekeket és az őket kísérő szülőket, nagyszülőket, így volt ez most is. A színpadi műsort a mezőberényi Retrock együttes fejezte be, a zenekarnak a majálisi bemutatkozása volt az első nyilvános szabadtéri fellépése. Sajnos a koncert idejére megérkezett az eső is, a rajongók sátrak alól hallgatták a klasszikus magyar rockszámokat.

 

Scroll to Top