Városi gyereknap és évadzáró

Délelőtt a Kis Kofa Piacon ügyességi játékok, zsákbamacska, kvíz, illetve aszfaltrajz- és gyermekszépségverseny várta a kicsiket. Emellett kóstolhattak fánkot és palacsintát, a zenéről Nagy Imre és barátai gondoskodtak.

 

A szurkolók a gyermekszépségverseny résztvevőire és az elkészült aszfaltrajzokra a piac Facebook-oldalán szavazhattak. A díjakat Károlyi Mihály és Vrbovszki Zoltán délután a Városi Liget színpadán adták át.  

 

Itt a rendezvényt Siklósi István polgármester nyitotta meg, jó szórakozást kívánt a gyerekeknek. A kicsik ezen a napon birtokukba vették a ligetet, a bejáratnál a Motorosok Baráti Köre várta őket, felülhettek egy-egy körre a motorokra. Itt ülhettek be a tűzoltókocsiba, a mentőbe, illetve a Mezőberény ’17 Kft. nagyteljesítményű markolójába. Több állomáson próbára tehették erejüket, ügyességüket, minden helyen pecsétet kaptak, és a végén korosztályonként sorsolták ki a győztest. Emellett lovagolhattak és íjászkodhattak is.  

 

A színpadon Harich Szilvia beszélt a babakocsis jógáról szóló új könyvéről, egy kisgyermekes anyukával néhány gyakorlatot be is mutatott. Műsort adott a Berényi Népdalkör, a tánccsoport, a Kis-Berényke Táncegyüttes, a Berény Táncegyüttes, az ŐsBerény Táncegyüttes, a Kner Tánc-sport SE, a Mezőberényi Mazsorett Együttes és a ZumBrigád Team.

 

A Madarak Háza előtt Ujj Anna ismert gyermekdalokkal szórakoztatta a kicsiket. A program a Palmetta együttes gyerekeknek szóló koncertjével zárult.

 

Scroll to Top