IX. Töltött Káposzta Fesztivál

Siklósi István polgármester megnyitójában hangoztatta, öröm ez a nap, a ligetben csak olyanokkal találkozott, akik jól érzik magukat, itt mindenki vidám. A fesztivál jó alkalom arra, hogy közösségi életet éljünk a városban. 

 

A „Magyarország legszebb konyhakertje” országos program helyi díjátadóját is itt tartották meg, a díjakat Siklósi István polgármester, Szekeres Józsefné alpolgármester és a zsűri tagjai adták át. A különböző kategóriákban tíz kerttulajdonos nevezett. Mini kert kategóriában Kis József, normál kert kategóriában Földes Ottó és Földes Ottóné, vegyes kert kategóriában Csaba Ferenc és Csabáné Magyar Éva győzött, különdíjban részesült a Mosolygó Központi Óvoda. Szekeres Józsefné hangsúlyozta, Mezőberényben sokkal több szép kert van, reményét fejezte ki, jövőre többen jelentkeznek a versenyre. 

 

A Kulturális Örökség Napjai alkalmából lovaskocsis városnéző túrát vezetett Csete Gyula, a Muzeális Gyűjtemény szakmai vezetője. Az érdeklődők a háromnemzetiségű város ikonikus épületeit, emlékműveit tekintették meg.

 

A színpadon fellépett: a Berényi Népdalkör, a Malom Fittnes DSE, a Városi Ifjúsági Fúvószenekar, a Mezőberényi Mazsorett Együttes és a Silent zenekar.

 

A főzőverseny eredményét Bihacsy László, a zsűri elnöke hirdette ki. Hangsúlyozta, hogy valamennyi étel ízletes volt. A harmadik díjat Kis Gergő és távoli ismerősei kapták, második lett a Mosolygó Központi Óvoda, a versenyt a Mezőberény Város és Környéke Mozgáskorlátozottainak Egyesülete nyerte meg. A főzőhelyek dekorációs versenyének eredményét Nagy Ferenc, a Bem korábbi elnöke hirdette ki. Ebben harmadik lett a Mezőberényi Vöröskereszt Alapítvány, második helyen a Rokonok csapata végzett, a dekorációs versenyt az Alföld Turista Egyesület nyerte meg, különdíjat kapott a Kolozsi Forgácsoló.

 

A fesztivál programját Csocsesz műsora zárta, mulatós nótáira többen táncra perdültek.

 

Scroll to Top