Hangsúlyozta, az üzletekben kapható élelmiszerek fő követelménye, hogy hónapokig eltartható legyen. A mindennapi rohanásban sokan ezeket eszik, holott a tartósítószerek rendszeres fogyasztása káros az egészségre. Ha egy kis időt szentelünk rá, otthon egészséges élelmiszereket állíthatunk elő.
Csarnai Erzsébet beszélt arról, hogy a szörpöket, a dzsemeket, a lekvárokat, a befőtteket, a kovászos zöldségeket, az ecetet, a kovászos kenyeret, a túrót, a tejföld, a kefirt hogyan tudjuk otthon előállítani. Bemutatta az anyakovász, a kefir és a dzsem készítését. Az érdeklődők több élelmiszert meg is kóstolhattak.
A rendezvény Mezőberény Város Önkormányzatának az EFOP-1.5.3.-16-00097 kódszámú projekt „Együtt sikerül!” programjának keretében valósult meg.