ZsuVega konyhája Mezőberényben

 

Hangsúlyozta, ha valaki változtatni akar az étkezésén – akár egészségügyi okokból –, annak nem kell feltétlenül lemondania a régi, megszokott ízekről, és nem kell drága alapanyagokat beszereznie. Ami otthon megtalálható, azokat másképp felhasználva ízletes ételeket állíthat elő.

 

A bemutatón Stranszki Mihályné – a résztvevő gyerekek közreműködésével – készített sütőtökből bonbont. Mivel a kakaót sokan nehezen emésztik meg, azért helyette a szentjánoskenyérfa terméséből készült karobport használt. A szeletelt mandulából pedig rafaello lett. Mindkét édességet örömmel kínálták a gyerekek.

 

Nagy sikert aratott a dióból készült tej, ezt laktózérzékenyek is fogyaszthatják, ezzel is ugyanúgy lehet főzni, mint az állati eredetű tejjel, és puding is kiváló.

 

Zsuzsa a bemutatóra hozott zöldségtortát, ez is laktóz-, glutén- és cukormentes volt. Az alapját rizstészta adta, ez tojás nélkül, csak sóból és rizslisztből készült, így vegánok is fogyaszthatták. A hozzávaló zöldségek évszaknak megfelelően változhatnak. A torta szép, finom és könnyen szeletelhető.

 

Stranszki Mihályné kóstoltatott még padlizsánból készült abált szalonnát, ennek a rászórt füstölt színes paprika adott különleges ízt. A kolbászkedvelők a dió-, illetve a gabonakolbászt kóstolhatták meg.  

 

A rendezvény Mezőberény Város Önkormányzatának az EFOP-1.5.3-2017-00097 kódszámú projekt „Korhatártalanul” programjának keretében valósult meg.

 

Scroll to Top