Madarak objektíven – fotókiállítás

Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, a Medvefejes-tó különös madárvilággal bír. Most írják össze, hogy jelenleg milyen madarak élnek itt. Az ottani játszótéren szeretnék kiállítani a tó jelenlegi madarainak a fotóit, ebben szeretnék kérni Liszkai Sándorné segítségét.

 

Fábián Zsolt kifejtette, Liszkai Sándorné Rita három éve kezdett el madarakat fotózni, és talált egy közösséget, ahol együtt elemzik ki a képeket, ez a Color Fotóklub. Madarak objektíven a kiállítás címe, vagyis Rita a fényképezőgép objektívjén keresztül, a maguk környezetében mutatja be a madarakat, és nem retusálja képeit. Kedvenc fotós helye a rizsföldek Csárdaszállás, Békés felé. Azt tapasztalta, hajnalban a legjobbak a fényviszonyok, a legnagyobb a madármozgás. Ha kell, két-három órát is lesben áll egy-egy jó fotóért. Amiért is különösen érdekesek ezek a madárfotók, mert valamennyi Mezőberény környékén készült. Sokan nem is gondolják, hogy ilyen sok madár figyelhető meg térségünkben.

 

Liszkai Sándorné megköszönte Vágvölgyi Mihálynak, a fotóklub vezetőjének és a klub tagjainak a fotóihoz adott véleményeket, jó tanácsokat.

 

A 37 fotóból állókiállítás szeptember 15-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.  

 

Scroll to Top