Mire tanítom a gyerekeket a sporton keresztül?

Az előadó elmondta, budapesti zenész családból származik. A tehetséget ő is örökölte, különösen jó volt klarinéton. Szüleinek az volt a terve, hogy ő is zenész lesz. Valóban szerette a zenét, de nem érezte biztos megélhetésnek. Mivel a focit is szerette, ezért inkább a labdarúgó edzői pályát választotta.

 

Megtérésével életfelfogása is megváltozott, sikerült önzőségét legyőznie. A Szent Pál Akadémián lelkészi végzettséget szerzett. Edzőként dolgozott az akadémia focicsapatával, szerette ezeket a gyerekeket, de olyan fiatalokkal akart dolgozni, akikben ég a tűz a foci iránt. Ezért elment Salgótarjánba, ahol romákat edzett. Itt 120 fiatallal dolgozott, jó focisták kerültek ki a keze alól.

 

Később ezt a csapatot a segédedzőre bízta, ugyanis családjával Szarvasra költözött. A Tízváros Alapítvány két éve kérte fel, hogy foglalkozzon a berényi roma fiatalokkal.

 

Lugosi Zoltán szólt arról, bár a focin keresztül is képes hatni a fiatalokra, de jövőben inkább lelkészként szeretne tevékenykedni, úgy tapasztalja, lelkészként több embere tud hatni. 

 

A rendezvény Mezőberény Város Önkormányzatának az EFOP-1.5.3-16-2017-00097 kódszám projekt „Együtt sikerül!” programja keretében valósult meg.   

 

Scroll to Top