A vírushelyzetről Győrfi Pállal

R. Kárpáti Péter bevezetőjében elmondta, a Covid-19-ről nagyon sok, egymásnak ellentmondó hírek jelennek meg a médiában, ezeket szeretné Győrfi Pál segítségével tisztázni.

 

Győrfi Pál hangsúlyozta, márciusban a járvány felbukkanásakor azonnal radikális intézkedéseket hoztak. A kijárási korlátozást és a többi szabályt fegyelmezetten betartotta a lakosság, és májusra megállt a fertőzés terjedése. Nyárra mindenkinek elege lett a szabályokból, sokan mentek nyaralni, még külföldre is. Ez felélesztette a szunnyadó járványt, és augusztus végére megérkezett a második hulláma. Különösen a fiatalok körében nőtt meg az esetszám, ők kevésbé szabálytartók, közülük sokan úgy vélekednek, ez a vírus nem is olyan súlyos, hiszen többen tünetmentesen vészelik át. A felelősségük a fiataloknak is megvan, a veszélyeztetett idősek érdekében kell betartaniuk a szabályokat.  

 

Győrfi Pál szólt arról, az első hullámmal szemben most nem az a szabály, hogy „Maradj otthon!”, mert ennek túl nagy ára lenne. Most fenn kell tartani az ország és a gazdaság működőképességét, de néhány szabály betartásával le kell lassítani a fertőzés terjedését. És ez a nehezebb.

 

A rendezvény Mezőberény Város Önkormányzatának az EFOP-1.5.3.-16-2017-00097 kódszámú projekt „Korhatártalanul” programjának keretében valósult meg.

 

Scroll to Top