Arany oklevelet kapott a csoportvezető

A kétévente meghirdetett „Kitesszük a szűrét” című IX. országos szűr-, szűrrátét-készítő, szűcshímzés és nemezpályázatra szarvasi ködmön motívumai alapján ma is használatható igényes lakástextil kollekciót hímeztek. Munkájukat az országos zsűri közösségi díjjal jutalmazta. Az alkotások Berettyóújfaluban láthatóak a Nadányi Zoltán Művelődési Házban megrendezett kiállításon.

 

Tizenhetedik alkalommal szervezték meg az Élő Népművészet – Országos Népművészeti Kiállítást. Mivel erre csak ötévente kerül sor, ez a népművészet legnagyobb ünnepe. Az idén az eseménynek a Hagyományok Háza adott otthont.

 

A rendezvényen a mezőberényi szakkör ez utóbbi évek legszebb alkotásaival szerepel: mezőberényi szőrhímzéssel, mezőberényi szűcshímzéssel, mezőberényi keresztszemes hímzéssel, orosházi szálánvarrott hímzéssel, bogácsi lepedővéggel és komádi hímzéssel. A pályázat anyagából összeállított tárlat megtekinthető Budapesten, a Hagyományok Házában augusztus 24-ig. Itt közösségvezetői és alkotói munkásságáért Bogárné Szőke Erika, a szakkör vezetője aranyoklevelet kapott.

 

A kitüntetett a jövőbeni terveikről elmondta, a közeli jövőben szeretnék meglepni a helyi, a megyei és az országos közönséget újabb Kárpát-medencei témájú alkotásokkal.    

Scroll to Top