Az új díszpolgár: dr. Varga Sándor

Dankó Béla országgyűlési képviselő ünnepi beszédében megfogalmazta, az új kenyér a tevéken múltat és a reményteli jövőt testesíti meg, ez kerülhet most a családok asztalára.

 

Siklósi István polgármester arról szólt, 2013 óta12 személynek ítélték oda a díszpolgári címet, az idén pedig két elismerést nyújtanak át, dr. Ferencz Csaba más elfoglaltsága miatt tegnap vette át.  

 

Dr. Varga Sándor méltatásában elhangzott, hogy gyermekkorát Mezőberényben töltötte, általános iskolai tanulmányait a II. sz. Általános Iskolában, középiskolai tanulmányait a Petőfi Sándor Német-Magyar Kéttannyelvű Gimnáziumban végezte. Szülei ma is itt élnek, köztiszteletben állnak. Általános orvosi diplomáját cum laude minősítéssel 2002-ben szerezte a Szegedi Tudományegyetemen.

 

Dr. Varga Sándor a Szegedi Tudományegyetem tagja a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ, a belgyógyászati klinika és a szívsebészeti osztály kollektívájának, jelenleg egyetemi adjunktusi beosztásban dolgozik. Kiválóan megfelelt eredménnyel 2010-ben szívsebészet szakvizsgát tett. Ph.D. fokozatát 2019-ben szerezte meg summa cum laude minősítéssel. Tagja a Magyar Szívsebészeti Társaságnak és a Magyar Kardiológiai Társaságnak.

Az egyetemi oktatásban magyar és angol nyelven vesz részt.

 

Kardiológus szakemberként számtalan esetben nyújtott és nyújt segítséget a városunkból hozzáforduló betegek, hozzátartozók számára. Rövid időn belül a lakosság széles körében szerzett nagy tiszteletet. Orvosként, szívsebészként sem felejtette el Mezőberényt, családjával, feleségével, gyermekeivel szívesen látogat haza, tölti itt szabadidejét.

 

Az ünnepi testületi ülésen közreműködött: Rázga Áron zongoraművész és Gulyás Attila színművész. 

 

Scroll to Top