Az egészségügyben és a szociális területen dolgozók elismerése

Siklósi István polgármester beszédében Király Béla történészre, az események szemtanújára hivatkozva elevenítette fel a forradalom követeléseit, eseményeit. Hangsúlyozta, a forradalom győzelme visszaadta az emberek hitét. Siklósi István tanulságként megfogalmazta, vigyázzunk egymásra, azokra, akik velünk egyetértenek, és azokra is, akik más véleményen vannak. Soha senki se kényszerítse ránk az akaratát, ugyanis a szabadság a választás szabadságát jelenti.

 

A megemlékezésen a Himnuszt és a Szózatot a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai játszották el, közreműködtek a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

 

A megemlékezés után a művelődési központ színháztermében Siklósi István „Mezőberényért” kitüntetést adott át az egészségügyben és szociális területen dolgozóknak. A polgármester köszöntőjében kiemelte, rendkívüli ez a mostani elismerés, ugyanis kitüntetésben általában egy-egy személy részesül, de rendkívüli a járványhelyzet is. Az önkormányzat az egészségügyben és a szociális területen dolgozók érdemeit ismeri el, áldozatos munkájukat azzal is értékelni kívánja, hogy az elismerést október 23-án adják át. Siklós István hangsúlyozta, az elismeréssel az utánunk jövőknek azt kívánják üzenni, hogy feladatunkat csak komolyan véve, emberségesen szabad végezni.   

 

A méltatásban elhangzott, az egészségügyi és a szociális területen dolgozók munkája a pandémia alatt felértékelődött, és a megoldhatatlannak tűnő helyzetben is kiválóan helytálltak.

 

A kitüntetettek ajándékként műsort kaptak. A Pesti Művész Színház művészei Tiszta kabaré címmel a Rádiókabaré legjobb poénjait elevenítették föl, illetve operett, musical és retro slágereket adtak elő.

Scroll to Top