Elhozták a megyei értékeket

Előtte egész nap iskolai csoportok jöttek, és a szarvasi szakemberek 13 asztalon játékos eszközökkel ismertették meg a gyerekeket a megyei értéktárral.

Csasztvan András a megnyitón bemutatta azt a térhatású képernyőt, amely a tavaly szeptemberig elfogadott 52 megyei értéket mutatja be, majd rövid előadást tartott az értéktár eredetéről, rendszeréről, a megye hungarikumairól.

Az ügyvezető a megnyitó előtt az OPSKMM munkatársának elmondta, 2022. február 10-én új megyei projektet indítanak. Szokolay Dongó Balázs, Tótkomlóson született ismert népzenész Bartók Béla körös-sárréti gyűjtésű népdalait adja elő Békés megyében élő népzenészek kíséretével. A műsort Szarvason mutatják be, ezt követően megyei koncertkörútra indulnak, ennek során eljutnak Mezőberénybe is.

Következő megyei projektként a megyénkben élt betyárok történetét viszik színpadra, főleg az 1848/49-es szabadságharcban betöltött szerepükre koncentrálnak. Ezt öt színésszel és hét táncossal állítják színre, ugyanis ezzel a darabbal is utaznak, a megye 13 településére viszik el. A darab bemutatója 2022. március 12-én lesz Szarvason.

Galéria

Scroll to Top