Az első sportágválasztó Mezőberényben

A résztvevőket Siklósi István polgármester és Mezeiné Szegedi Erzsébet, a Mezőberényi Mazsorett Együttes vezetője köszöntötte. Siklósi István hangoztatta, a gyerekek minél több mozgásformát próbálnak ki, annál nagyobb rá az esélyük, hogy megtalálják azt, amelyben a legtehetségesebbek, amelyikben a legjobban érzik magukat. Mezeiné Szegedi Erzsébet elmondta, a rendezvényen 20 sportág képviseletében 23 egyesület vesz részt. Szólt arról, a sportoló gyerekek könnyebben illeszkednek be a közösségbe, nagyobb akaraterővel, kitartással rendelkeznek.

Az esetleges sérülések megelőzése érdekében a sportágválasztó – Kiss Viktória táncpedagógus, zumba oktató vezetésével – közös bemelegítéssel kezdődött.

A rendezvényen sok sportág bemutatkozott. A kosárlabdát a Mezőberényi Kosárlabda Klub, a teniszt a Szalai Barna Tenisz Club, az asztaliteniszt, az íjászatot, a kick-boxot és a kézilabdát a Hed-Land SE, a kajakot a KSI kajak-kenu szakosztálya, fitnesst a Mezőberényi Malom-Fitness Diák-sportegyesület, a sakkot a Mezőberényi Sakk Egyesület, a lovaglást a Maczkó Farm, a horgászatot a Mezőberényi Horgászok Egyesülete, a sporthorgászatot a Sporthorgászok Mezőberényi Egyesülete, a túrázást és a kerékpározást Alföld Turista Egyesület és a Berényi Futókör, a mazsorettet a Mazsorett Varázs Alapítvány – a rendezvény egyik szervezője – képviselte.

Az eseményen – a Mazsorett Varázs Alapítvány mellett – az OPSKMM más közösségei is bemutatkoztak: a Berény Táncegyüttes, illetve a zumba, a kangoo és a gerinctorna, illetve a Maminbaba szakkörök.

A rendezvényen jelent volt az önkéntes tűzoltó egyesület és a Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezete is. A jó hangulatról Hevesi Imre gondoskodott.

A program a sportegyesületek felajánlott ajándékainak a kisorsolásával fejeződött be. A sorsoláson azok a gyerekek vehettek részt, akik legalább öt sportágat kipróbáltak.

Galéria

Scroll to Top