Közlekedésbiztonsági nap

A „Biztonság hete” szeptember 20-26 közötti országos programsorozat megyei állomásaként 2022. szeptember 22-én tartották meg a mezőberényi általános iskolában a közlekedésbiztonsági napot mintegy hatszáz gyerek részvételével. Egy osztállyal Köröstarcsa is képviseltette magát. A rendezvény nagy összefogással valósult meg, hiszen a fő szervező, a rendőrség mellett képviseltette magát a katasztrófavédelem, a polgárőrség, a kormányhivatal és a helyi mentőállomás is.

A megjelenteket Öreg István intézményvezető köszöntötte, elmondta, a biztonságon belül a mai napon a közlekedésbiztonság kerül középpontba, és örömét fejezte ki, hogy a megyei redőr-főkapitányság a közlekedésbiztonsági nap helyszínéül iskolájukat választotta.

Az eseményt Hudák Pál rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes nyitotta meg, szól arról, hogy mindenki közlekedik, így a gyerekek, és a közlekedés veszélyes. Békés megyében eddig háromszáz baleset történt, és ebből ötvenet a kerékpárosok okoztak a szabályok figyelmen kívül hagyásával. Befejezésül azt kívánta, hogy a gyerekek a játék 22 állomásán gyűjtsenek minél több pontot, és azokat váltsák be a nekik legjobban tetsző ajándékokra.

Valamennyi állomás feladata összefüggött a közlekedés biztonságával, emellett a polgárőröknél kerékpárokat gravíroztak, illetve a katasztrófavédelem egyik tűzoltóautóját is elhozta. 

Galéria

Scroll to Top