Az autizmus világnapja

Az autizmus világnapjának március 31-én az Orlai ház adott otthont, a rendezvényt az Fogjunk Össze Közhasznú Egyesület és az intézmény közösen szervezte.

A megjelenteket Siklósi István köszöntötte. A polgármester elmondta, a Földi Harmónia Ház felvállalta, hogy – mások mellett – az autistákkal is foglalkozik. Az évforduló alkalmából a polgármester ajándékcsomagot nyújtott át Kondász Gabriellának, az egyesület elnökének.

Az elnök arról szólt, hogy negyven évvel ezelőtt a mássággal élőket eldugták az intézményekbe. Ma már rájöttünk, hogy nem nekik kell alkalmazkodniuk hozzánk, hanem nekünk hozzájuk. Egyesületük célja a mássággal élők gondozása. Tavaly tartották meg első alkalommal az autizmus világnapját, így az idei a második. 

A műsor a Mezőberényi Mazsorett Együttes bemutatójával kezdődött. Őket Balog Dávid szavalata követte, Balázs Gergely egy bohózatot adott elő, Máté Norbert pedig harmonikán játszott.

 Sokan várták a Silent zenekar fellépését. A banda 2018 októberében alakult meg, a kezdeti tagcserék után immár több mint négy éve azonos felállásban játszik, így zenéjük egyre összeszokottabb, érettebb. Időközben a városban egyre többen megkedvelték a klasszikus rockot játszó zenekart. Most is lelkesen tapsolt a közönség.

A rendezvényt visszanézhetik a Youtube-on

Galéria

Scroll to Top