„Zöldág-járás”

A Mosolygó Központi Óvoda – a Föld napja jegyében – 2014 óta tartja meg a „zöldág-járás”-t. A rendezvény megszervezését 2023. április 21-én az Orlai ház és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti iskola segítette.

A felvonulás a Mosolygó Központi Óvodából indult és a Berény Szállóig tartott. A menetben a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai haladtak elől, út közben az Egeresi Lovasudvar lovasai is megérkeztek. A szálló előtt Kreiszné Szilágyi Tünde, az óvoda vezetője elmondta, a városból a zöldággal kiseprűzik a hideget, a betegségeket.

A kicsik és az óvónők műsorát a Föld napja, az újrahasznosítás és a város újratelepülésének 300. évfordulója inspirálta. A Berény Táncegyüttes Berecske csoportja egy összeállítást adott elő.   

Ezt követően újrahasznosított ruhákból tartottak divatbemutatót a szülők, az ovisok és az intézmény barátai. Az új életre kelt farmereket Réthy Éva, a Réthy Újrahasznosító Akadémia tervezte és készítette. Az érdeklődők helyi kézműves termékeket tekinthettek meg, a gyermekeket – a Mezőberény 300 témájában – játéksarok várta. A rendezvény végén az óvónők süteménnyel, zsíros kenyérrel és teával kínálták meg a vendégeket.

A rendezvényt vissza nézhetik a Youtube-on

Galéria

Scroll to Top