Városi majális

A városi majális programja a ligetben Siklósi István polgármester köszöntőjével kezdődött. Megköszönte a fellépők munkáját, a főzőcsapatok erőfeszítését.

A köszöntő után szlovák önkormányzat és az egyesületük, illetve a nyugdíjas klub májusfát állított. Ezzel egy időben kezdődött a retró főzőverseny. Összesen 24 munkahelyi, baráti társaság nevezett a versenyre, valamennyi főzőcsapat maga dönthette el, hogy mit főzzön. A miccstől kezdve a halászlén keresztül az őzpörköltig készült sokféle étel. A háromtagú zsűri: Marton Mihály, Tánczos Imre és Zolnai Róbert három szempont szerint bírálta el az eléje került produktumokat, figyelembe vette az ízharmóniát, a színt és illatot, illetve az étel egyediségét, ötletességét. A színpadi műsort a Mezőberényi Talentum Református Óvoda műsora kezdte, őket a Malom Fitness és a Mezőberényi Városi Ifjúsági Fúvószenekar követte. Délben Tímár Zsolt mulatós műsorral szórakoztatta a közönséget.

Ebéd után a Békés vármegyei futsal bajnokságban Berényi Gyermek FC U 19 csapata megnyerte a küzdelmet, U 15 korosztályuk pedig a második helyen végzett. A két gárda tagjainak az érmeket Dankó Béla, az MLSZ elnökségi tagja adta át.

Ezt „Kató néni konyhája” követte Ihos Józseffel és Balla Dávid Nahrin séffel, aki tavaly Luxemburgban megnyerte a Kulináris Világbajnokságot. Míg Ihos humoros történeteket mesélt, a séf gömöri gulykát főzött, és azt a végén közönség meg is kóstolhatta. A majálist a Maczkó Farm lovagoltatással, a Mezőberényi Íjász és Hagyományőrző Sportegyesület íjászattal, az óvónők kézművességgel színesítették. A liget előtti részen tulajdonosaik veterán autókat és motorokat mutattak be, az Orlai ház a települési értéktár néhány darabjára hívta fel a figyelmet. A program a főzőverseny eredményhirdetésével zárult. A főzőcsapatok versenyében a polgármesteri hivatal nyert, a „Nyald meg kanalam!” és a Ga-ba Team előtt.

A rendezvényt vissza nézhetik a Youtube-on.

Galéria

Scroll to Top