Koncert a magyar kultúra napján

A magyar kultúra napja alkalmából 2024. január 22-én „Tiszta szívvel” címmel megzenésített verseket és ismert dalokat adott elő Sipos Dávid, Szűcs István, Vadkerti Imre és Zsapka Attila.

A koncert előtt Siklósi István polgármester megfogalmazta, az ünnep alkalmából köszönti az Orlai ház dolgozóit, akik ez évre is szerteágazó programot állítottak össze, illetve köszönti a civileket is, mivel az intézmény velük összefogva valósítja meg rendezvényeit. 


A polgármester elmondta, a mai nap ugyan nem piros betűs ünnep, de jó alkalom arra, hogy felmutassuk kulturális értékeinket, valamint eltöprengjünk azon, beárazhatóak-e ezek? A város saját erőből évente 100 millió forintot fordít intézmények működtetésére, rendezvények megtartására, illetve civil szervezetek támogatására. Ki dönti el, hogy a kultúra hozzájárul-e településünk gazdagodásához? A kérdésre a kultúra közvetőinek és befogadóinak kell választ adniuk. Ha – például – egy színházi esten jól érezzük magunkat, vagy ha jó könyvet hozunk ki a könyvtárból, akkor megéri rá áldozni – fejezte be köszöntőjét Siklósi István. 


Az esten Vadkerti Imre elmondta, a négytagú formáció versek megzenésítésére, előadására jött létre, és megemlítette azt is, hogy a zenekar két tagja Gútáról jött. 


A koncert végén a közönség többször is visszatapsolta a négy zenészt, végül fölállva köszönte meg a műsort.  

Az eseményt vissza nézhetik a youtube-on.

Galéria

Scroll to Top