Jakupcsek Gabriella: A napos B oldal – Van élet 40 után – Előadás és közönségtalálkozó

Jakupcsek Gabriella a magyar televíziózás ikonikus alakja 2024. január 30-án az íróként lépett Orlai ház színpadára, ahol „A napos B oldal” című új kötetét mutatta be, a sorban ez immár az ötödik könyve. A rendezvény első felében a műsorvezető kérdezte, a másodikban pedig a közönség tagjai. A teltházas rendezvényre túlnyomó részt hölgyek jöttek el. 

Bevezetőként Jakubcsek Gabriella hangsúlyozta, ilyen szép helyszínen még nem tartott könyvbemutatót. Szólt a mai televíziózásról, kifejtette, ma már a műsorokban nem láthatók civil emberek, nincsenek beszélgetések, egyedül csak a politikáról, de azzal meg nem akar foglalkozni. A stúdióba csak celebeket hívnak be, akik ott például táncolnak vagy esznek. Ezért a beszélgetések helyet most írásaival szólítja meg az embereket. 


Jakupcsek Gabriella megfogalmazta, „A napos B oldal” apropója, hogy tavaly 60 éves lett, és dühöt érzett azért, mert a korral, az idő múlásával senki sem foglalkozik. Az ötven év felettiek a társadalom számára láthatatlanná válnak. Fölvetődött benne a kérdés, hogy negyven fölött mit tehetünk magunkért? Ugyanis rajtunk is múlik, hogy a társadalom hogyan viszonyul hozzánk. Könyvét vitaindítónak szánja, és már dolgozik a folytatásán.  


A könyvbemutató után a dedikálásnál az olvasók népes serege várta a szerzőt. 

Galéria

Scroll to Top