Kortárs komolyzene az Orlai házban

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával 2024. március 14-én kortárs komolyzenei estet adott Benedekfi István zongoraművész és Benedekfi Zoltán hegedűművész az Orlai házban

Benedekfi István a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának zongoratanár – korrepetitora. A magyar zenei élet aktív résztvevője, aki előadóművészként és zeneszerzőként is egyaránt jelen van. Egyetemi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetemen végezte, ahol zongoraművész diplomát szerzett summa cum laude minősítéssel, illetve megkapta a Discipuli Pro Universitate-díjat és a Hallgatói Emlékplakettet Az Egyesült Államokban 2013 – 2015 között a Ball State University piano artist diploma képzését végezte el. 


Benedekfi Zoltán zenei tanulmányait a Békéscsabai Bartók Béla Zeneiskolában kezdte. Első helyezést ért el a Hubay – Mozart – Bartók hegedűversenyen, eztt 2006- ban rendezték meg Szegeden, ahol az egyetemi tanulmányait folytatta. A 2016-ban az I. Országos Zeneiskolai Hegedűtanárok versenyén harmadik díjat nyert. Attól az évtől kezdve a Szegedi Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium hegedűtanára lett. 2018-ban a II. Országos Zeneiskolai Hegedűtanárok versenyén II. díjat kapott.


A művész testvérpár nemcsak kiváló előadó, hanem zeneszerző is, a koncerten kizárólag saját műveiket játszották. A darabok ritmusukkal, dallamukkal erős érzelmeket közvetítettek, ezek annyira hatottak a nézőkre, hogy a művészek ráadásként Hubay Jenő egyik hegedűszólóját adták elő. 

Galéria

Scroll to Top