Polgárőrök mérték össze tudásukat

A Békés Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság és a Békési Városi Baleset-megelőzési Bizottság 2024. április 20-án rendezte meg a XX. Polgárőr Közlekedésbiztonsági Verseny megyei fordulóját Mezőberényben. Az eseményen kilenc polgárőr egyesület csapata összesen 36 taggal vett részt. 

A versenyzőket Jakusovszki Zoltán rendőr alezredes, mezőberényi őrsparancsnok köszöntötte a piactéren, a gyakorlati verseny helyszínén. Az őrsparancsnok megfogalmazta, ezen a megmérettetésen a résztvevők számot adnak elméleti tudásukról és vezetéstechnikai gyakorlatukról, emellett kapcsolatok építésére is kiváló alkalom ez. 


Pardi Ildikó rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési csoportvezetője adott tájékoztatást a verseny menetéről. Hangoztatta, a gyakorlati pályán mérik a szintidőt, ennek túllépése pontlevonással jár. A verseny elméleti részében a tesztlapon 25 kérdésre kell választ adniuk.


A teszteket a résztvevők az Orlai ház aulájában töltötték ki, majd innen visszasétáltak a piactérre, ahol a tesztpályán bizonyították vezetéstechnikai gyakorlottságukat. 


A verseny eredményét Pelleg József rendőr alezredes, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője hirdette ki. A csapatversenyt a békésiek nyerték, a csabaszabadiak és a szarvasiak előtt. Az egyéni versenyt Pljesovszki János nyerte Szarvasról, a második helyen Roszik László Róbert végzett Dobozról, a harmadik Kesjár Ádám Dániel lett Csabaszabadiról, őket a sorrendben Sütő Ádám Békéssámsonról és Tusjak Tamás Szarvasról követte. Az országos versenyen az első két helyezett képviseli a vármegyét. 

Galéria

Scroll to Top