A képzőművészeti kör évadzáró kiállítása

Az Orlai ház Felnőtt Amatőr Képzőművészeti Körének kiállítása 2024. június 15-én nyílt meg. A csoport munkáját Papp Zoltán képgrafikus, művésztanár, a kör művészeti vezetője értékelte. Közreműködött Babinszki Panna.

 

 

Papp Zoltán kifejtette, a képzőművészeti kör működése két évvel ezelőtt, 2022 októberében indult. A foglalkozásokat a hét zárásaként, péntekenként tartják. Kezdetben a cél az volt, hogy az alkotóművészet iránt érdeklődő helyieket – hozzávetőlegesen 8-10 tagot – megpróbáljanak össezfogni, időt és teret adni számukra az alkotáshoz. A második év végére a tagok mappáiban olyan szakmai anyag halmozódott fel, aminek bemutatása fontossá vált.  A kiállított munkák rendkívül fontos állomások, személyes mérföldkövek az önkifejezés árnyalt megvalósulásában, a gondolat, a téma, a kompozíció, a szín, a technika, az anyag összehangolt működésének megismerésében.

 

 

A csoport tagjai, illetve a kiállítók: Bata Emília, Bojtor Edit, Gulyás Zita, Kara Zsigmond, Magasi Bendegúz, Pintér Orsolya, Sík-Behán Erika, Szilágyi Miklós, Kristóf Viktória és Tóth-Valentinyi Ágnes, valamint Papp Zoltán a csoport vezetője. A kiállítás megtekinthető az Orlai ház nyitvatartási idejében 2024. július 15-ig.

 

A KTV stúdió Mezőberény össszefoglalója az eseményről ITT.

 

GALÉRIA

 

Scroll to Top