Zárult a Csoóri Program újabb évada

Újabb évada (2023. július 1. – 2024. június 30.) zárult a Csoóri Sándor Programnak, melynek köszönhetően a Berényi Népdalkör tagjai is támogatásban részesültek.

 A csoport fontos része a fenntartó, működtető intézmény (Orlai ház) és a város, Mezőberény életének. A fellépések, találkozók, versenyek során számos alkalommal viszik jó hírét a településnek. Ezen alkalmakon nem mindegy, hogy milyen külső megjelenéssel, milyen összbenyomással találkoznak az őket megtekintők. Ugyancsak fontos a szakmai háttér és elhivatottság, a folyamatos megújulás képessége is. A dalkörvezető, Kmetykó Istvánné áldozatos munkája mindig visszaköszön a bemutatkozók során, melyet most 5 alkalommal egy vendégoktató is színesített, János Hajnalka népdalénekes személyében.

 

A csoport életében az egyik legmeghatározóbb momentum a minden évben megrendezésre kerülő Dalostalálkozó Szabó Antal és Szabó Antalné egykori karvezetők emlékére. 2024-ben már a 11. ilyen bemutatkozási lehetőségre kerülhetett sor, ahol a dalkör tagjai új fellépőruhájukban az újonnan megtanult dalcsokrokkal köszönthették a vendég zenekarokat, köröket. A dalokon túl ugyanis a támogatásnak köszönhetően a férfiak és a nők is új, bordó színű mellénnyel gazdagodhattak. Pályázati azonosító szám: CSSP-NEPZENE-2023-0021.

 

Scroll to Top