Az origamisok megkedvelték Mezőberényt

Fábián Zsolt, az intézmény igazgató-helyettese, a rendezvény főszervezője értékelésként elmondta, a találkozón 85 távolról érkezett vendég regisztrált, ők szállást és étkezést is igényeltek, mellettük közel ötven környékről érkezett váltott napijegyet a foglalkozásokra. Külföldiek is képviseltették magukat: Franciaországból öt, Lengyelországból négy, Olaszországból, Szerbiából és Romániából két-két vendég érkezett.

Fábián Zsolt kifejtette, valamennyi résztvevő örült annak, hogy Kecskemét, Budapest és Pécs után végre nem egy nagyváros adott otthont a találkozónak, hanem egy kisváros, ahol nincs távolság, a találkozó helyszínétől néhány pernyi sétára megtalálható az étterem és a szállás. A megnyitón bemutatkozott a város mazsorett-, társastánc- és néptánc-csoportja, mindhárom produkció óriási sikert aratott. Szombat este külön látványosságot nyújtottak a papírból hajtogatott tavirózsák mécsessel, ezeket a Kálmán Fürdő medencéjében tették vízre. Érdekességet jelentett a művelődési központ bejáratánál a Magyar Origami Kör apró papír tavirózsákból kirakott címere is. Vasárnap minden vendég elégedetten távozott, kiemelték a berényiek vendégszeretetét és a szervezők segítőkészségét.

„Az origami csodálatos világa” című  vándorkiállítás szervezéséért Fábián Zsolt a Magyar Origami Kör Arany Tulipán-díját vehette át.

 

További hírek az origami találkozóról:

Az első napról, péntekről

Amásodik napról, szombatról

A harmadik napról, vasárnapról

bekekesifi.hu

beol.hu 

 

 

 

 

 

Scroll to Top