Sokoldalú berényi alkotók

Smiriné Kokauszki Erika igazgató köszöntője után Körösi Mihály hangsúlyozta, már hagyománnyá vált, hogy az Orlai Petrics Soma Művelődési Központ által működtetett szakkörök, illetve a városban élő egyéni alkotók munkájából kiállítás nyílik bemutatva a nagyközönségnek az elmúlt időszakban készült munkákat.

A díszítőművészeti kör az egyik legkorábban alakult közösség. Bogárné Szőke Erika a csoport művészeti vezetője, Takács Katalin pedig főképpen napjainkban egyre több feladatot vállal magára. Számos dicséretet, kitüntető címet nyertek el az évek során. Csipkecsodák címet viseli a csipkekészítő szakkör bemutatója. Valóban csodák, ahogyan a mindennapi fonalból ilyen bámulatosan szép tárgyak készülnek. A csoport vezetője Hernádi Mihályné, aki a hagyományos technikák mellett az újdonságok megszerettetésére, elsajátítására is nagy hangsúlyt helyez. A jó kikapcsolódás titka: a foltvarrás címmel mutatkozik be a ház foltvarró szakköre. A használhatóság mellett a szépre törekvés művészete ez a technika. A szakkör munkáját Fehér Károlyné fogja össze az intézmény munkatársának segítségével.

Tűzben olvadt színek címet viseli Kovácsné Osán Ágnes keramikus, fazekas és Gugolya Márta tűzzománc ékszer- és dísztárgykészítő munkáit bemutató kiállításrész. Mindketten nagy szakmai elhivatottsággal készítik dísztárgyaikat, oktatják, nevelik az érdeklődő fiatalokat.

Körösi Mihály megfogalmazta, a város számára fontosak az alkotó közösségek és egyének. A kiállítás szeptember 17-ig tekinthető meg. 

Scroll to Top