Testvérvárosi találkozó

Siklósi István szólt arról, hogy időközben új vezetők kerültek a városok élére, de a barátság változatlan maradt, sőt tovább bővült, hiszen ma már a testvérvárosok civil szervezetei és intézményei között is jó az együttműködés. A polgármester szólt arról, hogy öt évvel ezelőtt, 2011-ben kezdték el a helyi értékeket leltárba venni, azóta sokat összegyűjtöttek, de ez a munka sohasem érhet véget, olyan sok értékkel bír a város. A civil szervezetek munkájának köszönhetően most ezek egy részét kóstoltatják meg a vendégek, illetve ezekből állítottak össze a vendégeknek ajándékcsomagot.

Sonja Jürgen, Gronau polgármestere arról szólt, hogy városából sokan látogattak már el Berénybe, és legnagyobb értéknek a berényiek vendégszeretetét tartják. Horváth Árpád, Gúta polgármestere kifejtette, a gútaiak családtagként érkeznek ide, hiszen a lakosságcsere óta ezek a testvéri, rokoni szálak ma is élnek. Egy héttel ezelőtt Mezőberényt látták vendégül, akkor Berény mutatta be értékeit, jövőre ők szeretnének hasonló bemutatkozást Berényben.

Földi Márta, Csantavér polgármester elmondta, a két város között ugyan 10 éves a hivatalos testvérvárosi kapcsolat, de a két település tűzoltóit már 40 éve baráti szál fűzi össze, ő maga 20 éve jár Berénybe. Mike Münsing, Münsingen polgármestere kifejtette, az ilyen találkozók példák arra, hogy közös Európát építünk, és közös nyelvünk a tánc, a zene, a sport. Szováta polgármesterének, Fülöp Lászlónak a szavait az egyik tűzoltó tolmácsolta, elmondta, delegációjuknak tűzoltók és labdarúgók a tagjai. Több város polgármestere ajándékokat nyújtott át kollégáinak.   

Végezetül bejelentették, hogy a Gronauban működő Petőfi Egyesület sportszert ajándékozott a városnak. 

Scroll to Top