Táborok

Az Orlai ház 2023. augusztus 7. és 11. között tartotta meg mazsorett táborát. Pénteken reggel a táborozók kézműves foglalkozáson összeragasztott jégkrémes fapálcikákat dekupázs technikával díszítettek. Reggeli után a sportfoglalkozáson négy csoportban gyakorolták a botforgatást és a koreográfiákat. A tábor utolsó napján zárásként a héten tanult mozgásformációkat mutatták be a szülőknek.

Az Orlai ház 2023. augusztus 7. és 11. között tartja meg mazsorett táborát. Csütörtökön reggeli után a Petőfi 200 év jegyében a táborozók kikerékpároztak a Köröshöz, itt megkoszorúzták a Petőfi emlékművet, sőt többen kipróbálták, milyen legurulni a gátról. Ebéd előtt papírból és műanyag flakon aljából békát készítettek. Délután sportfoglalkozásokon csoportokban gyakorolták a botforgatást és a koreográfiákat, illetve Németh Szofit köszöntötték születésnapja alkalmából.  

Az Orlai ház 2023. augusztus 7. és 11. között tartja meg mazsorett táborát. Mivel nagyon sok a gyerek, összesen 37 jelentkezett, ezért szerda délelőtt  is a sportfoglalkozásokon csoportokban gyakorolták a botforgatást és a koreográfiákat. Délután a tábor résztvevői a városházra látogattak el, majd a nagyobbak a városi ligetben számháborúztak és szemetet szedtek, a kisebbek pedig a Hősök úti játszótéren játszottak.  

Az Orlai ház 2023. augusztus 7. és 11. között tartja meg mazsorett táborát. Mivel nagyon sok a gyerek, összesen 37 jelentkezett, ezért kedd délelőtt a sportfoglalkozásokon négy csoportban gyakorolták a botforgatást és a koreográfiákat. Délután a tábor résztvevőnek egyik fele a könyvtárban könyvkeresésben vetélkedett, másik fele pedig borforgatást és koreográfiát gyakorolt.

Az Orlai ház 2023. augusztus 7. és 11. között tartja meg mazsorett táborát. Mivel nagyon sok gyerek, összesen 37 jelentkezett, ezért hétfő délelőtt a sportfoglalkozásokon négy csoportban gyakorolták a botforgatást és a koreográfiákat. Délután a tábor résztvevői kézműves foglalkozáson ceruzatartót készítettek.

Az Orlai ház 2023. július 31. és augusztus 4. között tartotta meg második kézműves táborát. Péntek délelőtt a gyerekek – folytatva az óceán témáját – a tengeralattjáróról készítettek fantáziarajzot, majd sétán a város nevezetességeivel ismerkedtek. Délután az emléklapokat vették át, majd az egész héten elkészült munkákat. Jutott idő mesefilm nézésére is.

Az Orlai ház 2023. július 31. és augusztus 4. között tartja meg második kézműves táborát. Csütörtökön gyerekek folytatták a tegnapi természetvédelmi témát.  Az újrahasznosítást szem előtt tartva PET-palackból és gombokból készítettek teknőst. Még délelőtt a tegnap megírt mesék bábozását többször elpróbálták, majd azokat egymásnak elő is adták. Ebéd után mesefilmet néztek, majd átmentek a muzeális gyűjteménybe, itt kipróbálták a pincebörtönt, majd az udvaron játszottak.

Az Orlai ház 2023. július 31. és augusztus 4. között tartja meg második kézműves táborát. Szerdán a természetvédelem állt a tevékenység középpontjában. A gyerekek csoportokban erről írtak egy-egy kedvező végű történetet, majd ennek eljátszásához készítettek bábokat és hátteret. Pihenésként ebéd után mesefilmet néztek és kimentek a Hősök úti játszótérre is.

Az Orlai ház 2023. július 31. és augusztus 4. között tartja meg második kézműves táborát. Kedd Bartóné Évi olvasott fel helyi Petőfi-legendákat, ezek feldolgozásaként a gyerekek nagyméretű papírra rajzokat készítettek. Délután az udvaron a táborozók sorversenyeken, ügyességi játékokon vettek részt, majd a könyvtárral ismerkedtek meg, ott csoportokban könyvkeresésben vetélkedtek.

Az Orlai ház 2023. július 31. és augusztus 4. között tartja meg második kézműves táborát. Hétfő délelőtt gyerekek elkészítették névjegykártyájukat és az Erzsébet-táboros kendőjüket. Fél órás természetfilmet néztek a tenger élővilágáról, majd kartondobozból akváriumot hajtogattak, végül festéssel, ragasztással azt benépesítették, még köveket is tettek bele.

Az Orlai ház 2023. július 24. és 28. között tartotta meg kézműves táborát. A gyerekek péntek délelőtt gyöngyfát készítettek és karkötőt fűztek. Ellátogattak a muzeális gyűjteménybe, ahol az állandó kiállítást tekintették meg és kipróbálták a pincebörtönt is, majd az udvaron játszottak. Délután a hét kézműves foglalkozásain készült munkákat osztották ki, illetve átadták az okleveleket, emléklapokat. Az egész hetes program a könyvtár gyermekrészlegében játékkal fejeződött be.

Az Orlai ház 2023. július 24. és 28. között tartja meg kézműves táborát. A gyerekek csütörtök délelőtt négy csoportban meséket írtak, azok eljátszásához bábokat készítettek és hátteret rajzoltak. Ebéd után a városi ligetben adták elő a meséket. Visszafelé még maradt idő a Hősök úti játszótérre is.

Az Orlai ház 2023. július 24. és 28. között tartja meg kézműves táborát. A gyerekeknek szerda délelőtt montázstechnikával – ragasztással, festéssel– bagolyról és medvéről készítettek képet. Ebéd után névnapjuk alkalmából Csók Annát és Zolnai Annát köszöntötték társaik. Délután az erdőben lakó mesehősökről néztek kisfilmet, majd ezeket a rajzolták meg, a hátteret pedig tépéssel készítették el.

Az Orlai ház 2023. július 24. és 28. között tartja meg kézműves táborát. A gyerekeknek kedd délelőtt Túri Andrea igazgató a helyi Petőfi-legendákból olvasott fel, ezeket a táborozók megrajzolták. Délután a könyvtárban címek keresésében vetélkedtek, majd levendulazsákot készítettek.

Az Orlai ház 2023. júius 17. és 21. között tartotta néptánctáborát. A gyerekek pénteken születésnapja alkalmából felköszöntötték Somogyi Fruzsinát. Délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táborozók a délelőtt kézműves foglalkozáson gyöngyből karkötőt fűztek. Ezzel kiegészülve elkészült az egész heti munkáikból álló kiállítás. Ebéd után pihenésként mesefilmet néztek, délután a muzeális gyűjteménybe látogattak el. Az egész heti program zárásaként a szülőknek előadták a tanult táncokat.

Az Orlai ház 2023. július 24. és 28. között tartja meg kézműves táborát. A gyerekek hétfő délelőtt megírták névjegykártyájukat, azt rajzzal díszítették. Elkészítették az Erzsébet táboros kendőjüket, ezzel a nyakukban lefotózták a csoportot. A tábor résztvevői egy kisfilmet néztek meg az erdő-mező állatvilágáról, és az élmény hatására fakorongot festettek temperával. Ebéd után pihenésként mesefilmet néztek, délután a délelőtti természetfilm élményeit festették meg papírra.

Az Orlai ház 2023. júius 17. és 21. között tartja néptánctáborát. A gyerekek csütörtök délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táborozók a délelőtti és délutáni kézműves foglalkozáson üveg ceruzatartót festettek.

Az Orlai ház 2023. júius 17. és 21. között tartja néptánctáborát. A gyerekek szerda délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táborozók délelőtt kézműves foglalkozáson spatulából repülőgépmodellt készítettek, délután pedig kéznyomatot rajzoltak és azt hurkapálcára ragasztották. Ebéd után ellátogattak a könyvtárba.

Az Orlai ház 2023. júius 17. és 21. között tartja néptánctáborát. A gyerekek szerda délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táborozók délelőtt kézműves foglalkozáson spatulából repülőgépmodellt készítettek, délután pedig kéznyomatot rajzoltak és azt hurkapálcára ragasztották. Ebéd után ellátogattak a könyvtárba.

Az Orlai  ház 2023. júius 17. és 21. között tartja néptánctáborát. A gyerekek kedd délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táborozók délelőtt kézműves foglalkozáson levendulazsákot készítettek, délután a városházára látogattak el, itt Mertz Judit kulturális referens fogadta őket, az ’56-os emléktéren elhelyezték a városhoz való kötődés jelképét, a lakatot. A városháza előtt felállított párakapu nagyon tetszett a gyerekeknek.

Az Orlai  ház 2023. júius 17. és 21. között tartja néptánctáborát. Az első nap a gyerekek délelőtt és délután is Balázs Viola és Molnár Ádám vezetésével sárközi cinegést, karikázót és decsi verbunkot tanultak. A táncok között a táborozók kézműves foglalkozáson vettek részt, délelőtt Erzsébet-kendőt festettek, délután két csoportban tevékenykedtek. A nagyobbak 50-szer 70 centiméteres méretben Mezőberény címerét rakták ki gombokból, a kisebbek vágással, ragasztással képet készítettek.

Az Orlai ház – az Erzsébet-tábor keretében – 2023. július 10. és 14. között tartotta meg honismereti táborát. Péntek reggel a gyerekek kézműves foglalkozáson vettek részt, majd a Kálmán Fürdőben strandoltak. A lubickolás előtt Csete Gyula néprajzos muzeológus beszélt a 300 éve újratelepült város értéktárban is megtalálható fürdőjéről. Ebéd után – pihenésként – a táborozók mesefilmet néztek, majd az egész héten elkészült munkák kiállítását tekintették meg, végül – a tábor zárásaként – Csete Gyula emléklapot adott át a résztvevőknek.

Az Orlai ház – az Erzsébet-tábor keretében – 2023. július 10. és 14. között tartja meg honismereti táborát. Csütörtök délelőtt a gyerekek kisétáltak a Laposi kertekbe, ahol meglátogatták a Mezőberényi Kutyabarátok Egyesülete Nandy Állatotthonát. Megismerték az otthon tevékenységét, és kutyabemutatót is láthattak. Délután a muzeális gyűjteményben és az udvarán három csoportban tevékenykedtek. Petőfi emlékév keretében a táborozók kézműves foglalkozásokon vettek részt, Kisari Miklósné vezetésével emléktárgyat készítettek, illetve a település 300 éves évfordulójához kapcsolódóan a berényi címer és plakett változatát készítették el agyagból. Ezen túl fagyöngyből karkötőt fűztek és honismeretre alapuló kincskeresőt játszottak.

 

Az Orlai ház – az Erzsébet-tábor keretében – 2023. július 10. és 14. között tartja meg honismereti táborát. Szerdán délelőtt – a Petőfi 200. emlékévhez kapcsolódóan – a gyerekek végigjárták a településen található Petőfi emlékhelyeket, majd a városházára látogattak, ahol Mertz Judit kulturális referens fogadta őket. Ebéd után – pihenésként – egy mesét néztek meg. Délután három csoportban tevékenykedtek. Egy csoport a művelődési központban kézműves foglalkozáson vett részt, a második a könyvtárban a könyvek keresését gyakorolta a jelzett alapján, a harmadik pedig a muzeális gyűjteményben a szabadulószobát próbálta ki.  

Az Orlai ház – az Erzsébet-tábor keretében – 2023. július 10. és 14. között tartja meg honismereti táborát. Kedd délelőtt lovaskocsis városnézésen Csete Gyula néprajzos a település jelentősebb épületeit mutatta meg. Ezt követően a szlovák evangélikus templomban Selmeczi Lajos Péter lelkész fogadta a tábort, Henger Péter helytörténész beszélt az épület múltjáról, majd a lelkészi hivatalban megmutatta a Mezőberényben található legrégibb iratot, anyakönyvet 1733-ból. Ezeken az eseményeken ott voltak a gyülekezet hittan táborának résztvevői is. Ebéd előtt a gyerekek – a város újratelepülésének 300. évfordulója alkalmából – Mezőberény régi címerét színezték ki, a délutánt a Kálmán Fürdőben töltötték.

Az Orlai ház – az Erzsébet-tábor keretében – 2023. július 10. és 14. között tartja meg honismereti táborát. Hétfő délelőtt Vrbovszki Pál – helyi értéktárban található – kocsigyűjteményét látogatták meg.  Meghallgatták Pali bácsi ismertetőjét a gyűjtemény darabjairól, majd megkóstolták a felesége csőrögéjét, ez is része a települési értéktárnak. Miután visszaérkeztek a művelődési központba, a tábor tagjai bemutatkoztak egymásnak, majd a gyerekek kifestették az Erzsébet-tábor logójával díszített kendőjüket. Ebéd után egy kis pihenő következett mesenézéssel, tábor résztvevői a muzeális gyűjteményben tekintettek szét Csete Gyula szakmai vezető kíséretében.

A Napközi Erzsébet-tábor keretében az Orlai ház könyvmoly táborának ötödik napját a gyerekek kézműves foglalkozással kezdték, Mezőberény újratelepülésének 300. évfordulója alkalmából a város történelmi címerét festették meg. Délelőtt a könyvtárban a táborozók az újságok tartalmával, szerkezetével ismerkedtek, majd a Berény Nyomdát tekintették meg, illetve benéztek a piaccsarnok melletti Könyvmegállóba is. Ebéd után a héten csoportokban megírt meséket olvasták fel, és azokhoz illusztrációkat rajzoltak.  A hét során az elkészült munkákból kiállítást rendeztek, péntek délután ezt bontották el, mert a tábor valamennyi résztvevője tevékenysége eredményét hazavitte.

A Napközi Erzsébet-tábor keretében az Orlai ház könyvmoly tábora negyedik napját a gyerekek kézműves foglalkozással kezdték, szélforgót készítettek, és azzal örömmel játszottak.

Az eseményről részletesebben ITT olvashat. 

A Napközi Erzsébet-tábor keretében az Orlai ház könyvmoly tábora harmadik napján Henger Péter, a Mezőberényi Helytörténeti és Tájvédelmi Egyesület elnöke vezetésével a gyerekek ókerti kerékpártúrán vettek részt. Először az ókerti tanyasi iskolát nézték meg. Az ott folyt oktatásról Henger Péter és Mezei József, a tábor vezetője érdekes ismereteket osztott meg a gyerekekkel.

Az eseményről részletesebben ITT olvashat. 

Az Orlai ház 2023. július 3-tól 7-ig tartó könyvmoly táborának második napját a gyerekek a könyvtárban kezdték, annak használatát gyakorolták. A délelőtt fő feladata – előre megadott, szavak szófordulatok felhasználásával – meseírás volt csoportokban. Ez komoly feladatot jelentett a gyerekeknek, de ügyesen megoldották.  Ebéd előtt a művelődési központ udvarán játszottak. Ebéd utáni sziesztaként mesefilmet néztek, kézműves foglalkozáson ajtókopogtatót készítettek, majd a Tücsökvár játszóházat vették birtokukba. Uzsonna előtt egy kis szabadtéri játékra is maradt idejük.

Az Orlai ház 2023. július 3-tól hat héten keresztül tartja napközis Erzsébet táborait. Az első héten a sort a könyvmoly tábor nyitotta. A hétfő reggelt a gyerekek játékkal, kézműveskedéssel kezdték. Délelőtt az ismerkedés után Erzsébet táboros kendőt színeztek és a könyvtárt látogatták meg. Délután négy helyszínen volt szabaduló szoba, illetve népmesét hallgattak, könyvjelzőt készítettek és játszottak.

Az OPSKMM kézműves tábora 2022. július 25-én kezdődött és július 29-ig tart a művelődési központban. A délelőtti kézműves foglalkozásokon a gyerekek nagyrészt az állatok témakörével foglalkoznak. Július 28-án a háziállatokról és a farm haszonállatairól beszélgettek, és azokat le is rajzolták. Délután a mesefilmet nézték és az önkéntes tűzoltó egyesület laktanyájára látogattak el. A kézműves foglalkozáson készült alkotásokból kiállítás nyílt a művelődési központ aulájában.

Az OPSKMM napközi Erzsébet - tábora 2022. augusztus 6-án kezdődött és augusztus 12-ig tartott a művelődési központban 36 gyermek részvételével, Mezei József táborvezető irányításával. Az ötödik napon a tanult koreográfiákat gyakorolták a csapatok. Kézműveskedtek, szabadfoglalkozás keretében az intézmény játékaival játszottak. Voltak a gyermekkönyvtárban is. Délután a Német Közösségi házban megtekintették a Német Hagyományápoló Egyesület és Német Nemzetiségi Önkormányzat gyűjteményét, játszottak a közösségi ház udvarán. 16 órától a táborzárás keretében népes közönség előtt mutatták be csoportonként a gyerekek a héten tanult koreográfiákat, amelyeket nagy taps kísérte.

 

Az OPSKMM napközi Erzsébet - tábora 2022. augusztus 6-án kezdődött a művelődési központban 36 gyermek részvételével, Mezei József táborvezető irányításával. A negyedik napon a csoportok folytatták a koreográfia tanulását. Új mozgásformákkal ismerkedtek meg, illetve kézműveskedtek. Szabadfoglalkozáson örömmel használták az intézmény játékait. Különösen a Tücsökvár játszóház, a Just Dance játék, valamit a csoportos lépegető mozgásfejlesztő játék aratott nagy sikert. A délutánt a Madarász lovastanyán töltötték. Lovaskocsival utaztak a tanyára. A főépületben a népi, paraszti lovas eszközök gyűjteményét tekintették meg. Mindenkinek lehetősége volt lovagolni. Az erdős részben játszótér: pihenőhelyek, hinták, libikókák és egy kötélpálya csúszda biztosította a gyermekek szórakozását. Nagyon jól érezték magukat! Sok-sok élménnyel, tapasztalattal, ismerettel gazdagodtak ezen a napon is.

Az OPSKMM Napközi Erzsébet - tábora 2022. augusztus 6-án kezdődött a művelődési központban 36 gyermek részvételével, Mezei József táborvezető irányításával. A harmadik napon a diákok a tanult mozgásformákból három csoportban koreográfiákat tanultak. Szabad foglalkozásokon az intézmény játékaival játszottak. Délután kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ahol több fajta kézműves mesterséggel ismerkedtek meg, próbálhattak ki. Agyagoztak, rongybabát, karkötőt, pörgettyűt készítettek, gyöngyöt fűztek.

Az OPSKMM napközi Erzsébet - tábora 2022. augusztus 6-án kezdődött a művelődési központban 36 gyermek részvételével, Mezei József táborvezető irányításával. A második napon a gyermekek a hagyományos sportfoglalkozásokon túl új mozgásformákkal ismerkedtek meg. Kézműves foglalkozáson vehettek részt. Szabad foglalkozások alkalmával örömmel használták az intézmény játékait, különösen a Tücsökvár játszóház aratott nagy siker a gyerkőcök körében. A táborozók délutánt a mezőberényi Kálmán Fürdőben töltötték.

Az OPSKMM napközi Erzsébet-tábora 2022. augusztus 6-án kezdődött a művelődési központban 36 gyermek részvételével, Mezei József táborvezető irányításával.

Az Ős Berény Táncegyüttes 2022. július 29. és 31. között rendezte meg első nyári táborát a művelődési központban. A három nap alatt hat próbát tartottak, ez időben a kalotaszegi táncanyag alapjait sajátították el. Megismerték a tájegység dalait is. A közös ebédek, beszélgetések, esti programok adták az összejövetel igazi hangulatát, ezek a tagok további sikeres együttműködéséhez is hozzájárulnak. A tábort Nehéz Attila vezette, énekeket tanított: Rigó Tamásné Veronika.

Az OPSKMM kézműves tábora 2022. július 25-én kezdődött és július 29-ig tartott a művelődési központban. A délelőtti kézműves foglalkozásokon a gyerekek a hét tábori élményeiről rajzoltak, majd az egyik résztvevő, Gulyás Máté a „Csizmás kandúr” című mesét bábokkal adta elő. Ebéd előtt a gyerekek gyöngyfát készítettek. Délután a mesefilmet néztek, illetve a gyerekkönyvtárban a könyvekkel ismerkedtek és a játékokat próbálták ki.

Az OPSKMM kézműves tábora 2022. július 25-én kezdődött és július 29-ig tart a művelődési központban. A kézműves foglalkozáson július 27-én délelőtt a gyerekek Diószegi Eszter grafikusművésszel az Orlai 200 év jegyében Orlai Petrics Soma mezőberényi születésű festőművészről beszélgettek, és őt le is rajzolták. Majd az egyik résztvevő, Gulyás Máté egyszemélyes bábszínházában „A kis kondás” című mesét adta elő nagy sikerrel. Délután a gyerekek mesefilmet nézték és játszottak. A kézműves foglalkozásokon készült alkotásokból kiállítás nyílt a művelődési központ aulájában. 

Az OPSKMM kézműves tábora 2022. július 25-én kezdődött és július 29-ig tart a művelődési központban. A héten a kézműves foglalkozásokon Diószegi Eszter grafikusművésszel az állatok témáját járják körül. Tegnap „A kis bagoly” című mese nyomán baglyot festettek vízfestékkel, majd a madarat ragasztással formázták meg. Többen ezt a témát ma fejezték be. Ma „A fekete bárány” című mese meghallgatása után ragasztással dísztárgyat készítettek. Délután a muzeális gyűjteményben játszottak és megtekintették a kastély pincéjét is.

Az OPSKMM kézműves tábora 2022. július 25-én kezdődött és július 12-ig tart a művelődési központban. Július 25-én délelőtt a gyerekeknek Diószegi Eszter grafikusművész tartott kézműves foglalkozást. „A kis bagoly” című mese nyomán baglyot festettek vízfestékkel, majd a madarat ragasztással formázták meg. Délután előbb a Hősök úti játszótérre mentek ki, majd a tábor résztvevői a Tücsökvár Játszóházzal és a virtuális játékokkal ismerkedtek.

Az OPSKMM könyvmoly tábora 2022. július 11-én kezdődött és július 15-ig tartott a könyvtárban. Az egész héten az itt folyó tevékenységet Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógus segítette. Július 15-én délelőtt a tábor vendége Papp Gábor újságíró volt, a nyomtatott és online sajtóról, illetve az elektronikus médiáról beszélgetett a gyerekekkel, végül hírt írtak a táborról. Délután a gyerekek a német közösségi házba látogattak el, itt Frey Mihályné, a nemzetiségi önkormányzat elnökhelyettese fogadta őket.  

Az OPSKMM könyvmoly tábora 2022. július 11-én kezdődött és július 15-ig tart a könyvtárban. Az egész héten az itt folyó tevékenységet Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógus segíti. Július 14-én délelőtt a táborban résztvevő gyerekek Urbancsekné Sebestyén Marianna, óvodapedagógus, íróval és Molnár Lajos, az OPSKMM közművelődési szakembere, író, költővel az írás és az olvasás öröméről beszélgettek. Délután Mezeiné Szegedi Erzsébet irányításával a színházteremben mozgásos játékokkal frissültek fel, majd Bartó Róbertné irányításával kézműves foglalkozás keretében dekorgumiból figurát készítettek hűtőmágnesnek.  

Az OPSKMM könyvmoly tábora 2022. július 11-én kezdődött és július 15-ig tart a könyvtárban. Az egész héten az itt folyó tevékenységet Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógus segíti. Július 13-án délelőtt a virtuális játékokkal ismerkedtek, majd Urbancsek Mártával, a városunkban élő költővel beszélgettek a versírásról, végül azt ki is próbálták. Délután a gyerekek az önkéntes tűzoltó egyesület laktanyáját nézték meg.

Az OPSKMM könyvmoly tábora 2022. július 11-én kezdődött és július 15-ig tart a könyvtárban. Az egész héten az itt folyó tevékenységet Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógus segíti.

 

Július 12-én délelőtt a Hősök útjai játszótéren kezdtek, majd Szilágyi Miklós rajztanár irányításával a gyerekek a tegnap írt mesékhez készítettek illusztrációkat.

 

Délután előbb a városháza épületét és az Emlék teret nézték meg, majd a muzeális gyűjtemény kiállításait, illetve az udvaron játszottak.

Az OPSKMM könyvmoly tábora 2022. július 11-én kezdődött és július 15-ig tart a könyvtárban. Az egész héten az itt folyó tevékenységet Mezeiné Szegedi Erzsébet pedagógus segíteti.

 

Az első napon, július 11-én hétfőn délután Pedagógus Nyugdíjas Klub két tagja: Földesi Lajosné és Frei Zita, illetve Szabóné Gecse Éva óvodapedagógus mesevarázsló képzést tartott a táborban résztvevő gyerekeknek. Mesekártyák húzásával kialakították Mesetündér, Mesevarázsló és Mesemanó csoportját. Az óvónők a csoportokat hétpróba elé állították, a könyvtárból indulva a művelődési központon keresztül különböző helyszíneken mozgásos feladat várta őket. A megoldás jutalmául ajándékkártyákat kaptak, ezek alapján különböző varázserővel bíró tárgyakat választhattak. Végezetül Mesetündérrel, Mesevarázslóval és Mesemanóval és a kiválasztott varázstárgyakkal csoportonként mesét írtak. 

 

Délután Bartó Róbertné közművelődési munkatárs kézműves foglalkozást tartott a gyerekeknek, ragasztott cicát, illetve kutyát készítettek. 

 

Az OPSKMM néprajzi tábora 2022. július 4-től 8-ig tartott a muzeális gyűjteményben. Az utolsó napon, július 8-án délelőtt a Hősök útjai játszótéren mulatták az időt, lovas kocsis városnézésen vettek részt, illetve népi mesterségeket bemutató kisfilmeket néztek. Délután virtuális játékokkal ismerkedtek, illetve Csete Gyulával, a gyűjtemény szakmai vezetőjével a pincét tekintették meg.

Az OPSKMM néprajzi tábora 2022. július 4-én kezdődött, és július 8-ig tart a muzeális gyűjteményben. Július 7-án a gyerekek buszos kiránduláson vettek részt, és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumot tekintették meg. Először látványos mozgóképek segítségével ismerkedtek Erdély történelmével, néprajzával, kultúrájával. Kis motorvonattal érkeztek meg a Trianon előtti erdélyi mezőváros épületegyütteséhez. Megnézték a régi postát, patikát, étteremet, szatócsboltot, animátorok tették átélhetővé a korbeli hangulatot. Innen elsétáltak a Felső-Tiszavidék épületegyütteseihez, megcsodálták a templom festett kazettás mennyezetét. A szabadtéri skanzenben végül az alföldi mezőváros épületeit nézték meg, megtekintettek egy korabeli pékséget és megkóstolták az egykori süteményeket.

Az OPSKMM néprajzi tábora 2022. július 4-én kezdődött, és július 8-ig tart a muzeális gyűjteményben. Július 6-án délelőtt a gyerekek Vrbovszki Pál kocsigyűjteményét tekintették meg, illetve Vrbovszki Pálné csőrögéjét kóstolták meg. A gyűjtemény és a sütemény is része a települési értéktárnak. Délután a tábor résztvevői délután a muzeális gyűjteményben Kisari Miklósnéval agyagoztak, a művelődési központban pedig Kissné Wagner Máriával mézeskalácsot sütöttek.     

Az OPSKMM néprajzi tábora 2022. július 4-én kezdődött, és július 8-ig tart a muzeális gyűjteményben. Július 5-én a gyerekek a Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba látogattak. A rotundában a Feszty-körképet és a többi kiállítást tekintették, illetve megnézték a szabadtéri néprajzi gyűjteményt is. Itt leginkább az iskola és a szatócs bolt érdekelte a gyerekeket. 

Az OPSKMM néprajzi tábora 2022. július 4-én kezdődött, és július 8-ig tart a muzeális gyűjteményben. Az első nap, július 4-én délelőtt a gyerekek a gyűjtemény kiállításait és a pincét nézték meg, majd az udvaron játszottak, délután Fehér Csaba tartott nekik íjászati bemutatót.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora 2022. június 27-én kezdődött a művelődési központban, és június 30-ig tart. Az utolsó napon a néptánc és kézműves foglalkozás mellett a muzeális gyűjteménybe is ellátogattak, sőt ott szalonnát is sütöttek. A tábor szakmai vezetői Balázs Viola és Balogh Dávid Attila volt.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora 2022. június 27-én kezdődött a művelődési központban, és június 30-ig tart. Június 29-én a néptánc és kézműves foglalkozás mellett a könyvtárba is ellátogattak. A tábor szakmai vezetői Balázs Viola és Balogh Dávid Attila.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora 2022. június 27-én kezdődött a művelődési központban, és június 30-ig tart. Június 28-án a néptánc és kézműves foglalkozás mellett Csete Gyulával, a muzeális gyűjtemény szakmai vezetőjével városi sétán is voltak. A tábor szakmai vezetői Balázs Viola és Balogh Dávid Attila.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora 2022. június 27-én kezdődött a művelődési központban, és június 30-ig tart. A hét év feletti gyerekek néptánc és kézműves foglalkozáson vesznek részt, természetesen játékra is jut idő. A tábor szakmai vezetői Balázs Viola és Balogh Dávid Attila.

A Mezőberényi Mazsorett Együttes 2021. augusztus 9. és 13. között napközis tábort tartott a művelődési központban. Péntek délelőtt az ovis csoport mazsorett edzésen vett részt, a kisiskolások pedig kézműves foglalkozáson Gulyás Imrénével nemezeltek. Később a csoportok helyet cseréltek.

Ebéd után Kissné Wagner Mária vezető óvónő „Léleksimogató” címmel tartott foglalkozást a gyerekeknek, beszélgettek, illetve mesét olvasott nekik. A tábor résztvevői délután a Zöldkert Major állatsimogatójába látogattak ki.  

A Mezőberényi Mazsorett Együttes 2021. augusztus 9. és 13. között napközis tábort tart a művelődési központban. Kedd délelőtt az ovis csoport mazsorett edzésen vett részt, a kisiskolások pedig kézműves foglalkozáson kutyás képeket készítettek Mezei Józseffel a Nándy Állatotthon számára. Később a csoportok helyet cseréltek. Ebéd után Kissné Wagner Mária vezető óvónő „Léleksimogató” címmel tartott foglalkozást a gyerekeknek, beszélgettek, illetve mesét olvasott nekik. A tábor résztvevői délután a Kálmán Fürdőben strandoltak.

A Mezőberényi Mazsorett Együttes 2021. augusztus 9. és 13. között napközis tábort tart a művelődési központban. Délelőtt az ovis csoport mazsorett edzésen vett részt, a kisiskolások pedig kézműves foglalkozáson Kisari Miklósnéval agyagoztak. Később a két csoport helyet cserélt.

Ebéd után Kissné Wagner Mária vezető óvónő „Léleksimogató” címmel tartott foglalkozást a gyerekeknek, beszélgettek, illetve mesét olvasott nekik. Délután fagyizás következett, majd a tűzoltó laktanyát látogatták meg, onnan pedig a Hősök úti játszótérre mentek.

 

Az OPSKMM 2021. július 26. és 30. között tartotta meg „Könyvmoly” könyvismereti táborát. Péntek délelőtt a gyerekek kézműves foglalkozáson sajtos dobozból ragasztással és festéssel hangszert készítettek, délután pedig videóprogramra táncoltak. A résztvevők a nap során többször is játszottak a Tücsökvár Játszóházban, illetve miként a héten valamennyi napon, úgy ezen is hallottak a könyvtári alapismeretekről.   

Az OPSKMM 2021. július 26. és 30. között tartja meg „Könyvmoly” könyvismereti táborát. Csütörtökön délelőtt a gyerekek a könyvtárban olvastak, rajzoltak, játszottak. Délután a Hősök útjai játszótéren játszottak, majd a könyvtárban papírból könyvjelzőt készítettek. A résztvevők a nap során többször is játszottak a Tücsökvár Játszóházban, illetve minden nap hallanak a könyvtári alapismeretekről.   

Az OPSKMM 2021. július 26. és 30. között tartja meg „Könyvmoly” könyvismereti táborát. Hétfőn az első napot bemutatkozó játékkal kezdték. Délelőtt a Könyvtár gyermekrészlegében mesét hallgattak, rajzoltak, játszottak. Délután kézműves foglalkozáson gyöngyöt fűztek, a nap során többször is alkalmuk volt a Tücsökvár Játszóházban játszani. A gyerekek minden nap hallanak a könyvtári alapismeretekről.      

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 20201. június 21. és 23. között tartotta meg a Kis-Berényke, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta szakmai vezetésével – a Művelődési Központban.

A tábor három napján a fiatalok szilágysági táncokat tanultak, a harmadik nap délutánján zenekari próbát tartottak. A talp alá valót Nagy Albert és zenekara húzta. A tábor résztvevői délután a Muzeális Gyűjteménybe is ellátogattak, itt Csete Gyula szakmai vezető mutatta be a gyűjtemény anyagát. 

A háromnapos program szalonnasütéssel zárult a gyűjtemény udvarán.

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 20201. június 21. és 23. között tartja meg a Kis-Berényke, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta szakmai vezetésével – a Művelődési Központban. A tábor második napján a fiatalok délelőtt szilágysági táncokat tanultak, délután strandoltak.

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 2021. június 21. és 23. között tartja meg a Kis-Berényke, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta szakmai vezetésével – a Művelődési Központban.

A fiatalok délelőtt és délután is szilágysági táncokat tanulnak, a táncpróbák között pihenésként csapatépítő és drámapedagógia játékokon vesznek részt, illetve szabadfoglalkozásokon játszanak.

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 20201. június 16. és 18. között tartotta meg a Berecske, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balázs Viola és Baracsi Gergő szakmai vezetésével – a Művelődési Központban.

A gyerekek délelőtt és délután rábaközi táncokat és játékokat tanultak a Muzeális Gyűjtemény udvarán, az utolsó nap délutánján már zenekari próbát tartottak. A talp alá valót a Talléros zenekar húzta.

A tábor harmadik, utolsó napján a gyerekek a Hősök úti játszótéren játszottak, ellátogattak a Könyvtárba. A kézműves foglalkozáson – különféle technikával – könyvjelzőt, valamint a hőségre tekintettel legyezőt készítettek, valamint a zsugorka technikával ismerkedtek.

A háromnapos program a szülőkkel közös szalonnasütéssel zárult a Muzeális Gyűjtemény udvarán.

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 20201. június 16. és 18. között tartja meg a Berecske, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balázs Viola és Baracsi Gergő szakmai vezetésével – a Művelődési Központban.

A gyerekek délelőtt és délután rábaközi táncokat és játékokat tanulnak a Muzeális Gyűjtemény udvarán. A tábor második napján délelőtt a Tücsökvár játszóházban voltak, ebéd után fagyiztak. Délután Csete Gyula szakmai vezető a Muzeális Gyűjteményt ismertette meg velük. Az egész napos program játékkal zárult.

 

A ’Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola 20201. június 16. és 18. között tartja meg a Berecske, a Berény Táncegyüttes utánpótlás csoportja táborát – Balázs Viola és Baracsi Gergő szakmai vezetésével – a Művelődési Központban.

A gyerekek délelőtt és délután rábaközi táncokat és játékokat tanulnak a Muzeális Gyűjtemény udvarán. Az első nap a kézműves foglalkozásokon papírból eperkét, pörgettyűt és szélforgót készítettek.

Az egész napos program reggel a Művelődési Központ aulájában és a Tücsökvár Játszóházban játékkal kezdődött és délután azzal is fejeződött be.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Mazsorett Együttes közös szaktábora 2020. augusztus 10-től 14-ig tartott. Pénteken a táborozó gyerekek délelőtt és délután mazsorett próbán vettek részt. A két próba között kézműveskedtek, pörgettyűt és babát készítettek.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Mazsorett Együttes közös szaktábora 2020. augusztus 10-től 14-ig tart. Csütörtök délelőtt a táborozó gyerekek a mazsorett próba után a Muzeális Gyűjtemény nemzetiségi szobáit tekintették meg, majd az udvari játékok után a pincébe is lementek. Délután a kézműves foglalkozáson legyezőt készítettek, majd újabb mazsorett próba következett.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Mazsorett Együttes közös szaktábora 2020. augusztus 10-től 14-ig tart. Szerdán délelőtt a táborozó gyerekek a Művelődési Központban mazsorett próbán játékos mozgásos feladatokat végeztek, illetve kézműves foglalkozáson képet ragasztottak és hajgumit készítettek. Délután a Könyvtárba látogattak el és újabb mazsorett próba volt.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Mazsorett Együttes közös szaktábora 2020. augusztus 10-től 14-ig tart. Kedden délelőtt a táborozó gyerekek a Művelődési Központban mazsorett próbán játékos mozgásos feladatokat végeztek. Délután a Madarász tanyán lovagoltak és játszottak.

Az OPSKMM 2021. július 26. és 30. között tartja meg „Könyvmoly” könyvismereti táborát. Szerdán délelőtt a gyerekek a muzeális gyűjtemény kiállításait tekintették meg, majd az udvaron játszottak. Délután a művelődési központban mesefilmet néztek meg, később a könyvtárban kézműves foglalkozáson hűtőmágnest készítettek dekorszivacsból. A résztvevők a nap során többször is játszottak a Tücsökvár Játszóházban, illetve minden nap hallanak a könyvtári alapismeretekről.   

 Az OPSKMM 2021. július 26. és 30. között tartja meg „Könyvmoly” könyvismereti táborát. Kedden délelőtt a gyerekek a Könyvtárban bábjátékkal mesét adtak elő, délután videójátékra táncoltak, illetve kézműves foglalkozáson szalvétatechnikával (dekupázs) képet készítettek. A résztvevőknek a nap során többször is alkalmuk volt a Tücsökvár Játszóházban játszani, illetve minden nap hallanak a könyvtári alapismeretekről.     

Az OPSKMM 2020. július 20. és 24. között tartotta meg Erzsébet táborát a Művelődési Központban. Pénteken délelőtt a táborozók egyik csoportja kézműves foglalkozáson karkötőt készítettek bőrből, a másik csoport pedig a Tücsökvárban játszott. Majd a két csoport cserélt. Délután fagyiztak, PS4-egy játszottak, valamint a Tücsökvárban, illetve a gyerekeknek Activityre is lehetőségük nyílott.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Mazsorett Együttes közös szaktábora 2020. augusztus 10-től 14-ig tart. A táborozó gyerekek a Művelődési Központban mazsorett próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt, emellett lehetőségük nyílik játszani is az intézmény gyermekjátszójában: a Tücsökvárban.  

 

Az OPSKMM 2020. július 20. és 24. között tartja meg Erzsébet táborát a Művelődési Központban. Csütörtökön a táborozók Szarvasra látogattak el. Itt az arborétumban megnézték a Mini Magyarország makettjeit, majd a Körös-Maros Nemzeti Park állatparkját tekintették meg.

Az OPSKMM 2020. július 20. és 24. között tartja meg Erzsébet táborát a Művelődési Központban. Szerdán délelőtt a táborozók a Városi Ligetben sárkányt készítettek és Activity-t játszottak.

 

Délután a gyerekek a Muzeális Gyűjteménybe látogattak el, itt Rostás Zita rendőr főtörzsőrmester találkozott a táborozókkal. A rendőrnő beszélt a rendőrség munkájáról, bemutatta az eszközöket. A gyerekekkel áttekintették a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. Az udvar füvében a táborozók népi és egyéb ügyességi játékokkal játszottak. Meglepetésként a kastély pincéjében elrejtett „kincseket” kerestek.

Az OPSKMM 2020. július 20. és 24. között tartja meg Erzsébet táborát a Művelődési Központban. Kedden délelőtt a táborozó gyerekek két csoportban kézműves foglalkozáson vettek részt, az egyik csoport üstökös játékot és termésbábot készített, a másik pedig gombképet. Majd a csoportok váltották egymást az asztaloknál. Délután a gyerekek egy mesefilmet néztek meg, majd Könyvtárba látogattak el.

 

 

Az OPSKMM 2020. július 20. és 24. között tartja meg Erzsébet táborát a Művelődési Központban. Hétfőn a táborozó gyerekek a járvány elleni védekezésről néztek meg egy rövid oktatófilmet, majd a tábor pólóit vették át. Kézműves foglalkozáson elkészítették a névjegykártyájukat és üveget festettek. Délután a Tücsökvárban játszottak, illetve a PS4-gyel. A délutáni program a Hősök utcai játszótéren fejeződött be. 

Az OPSKMM és a Mezőberényi Sakkegyesület közös sakk szaktábora július 13-án kezdődött, és július 17-én ért véget. Péntek délelőtt a Művelődési Központban a gyerekek sakkoztak, délután a kézműves műhelyben illatpárnát és forgót készítettek.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Sakkegyesület közös sakk szaktábora július 13-án kezdődött, és július 17-én ér véget. Csütörtök délelőtt a gyerekek a Muzeális Gyűjteményben tárlatvezetésen vettek részt, majd Rostás Zita rendőr főtörzsőrmester találkozott a táborozókkal. A rendőrnő beszélt a rendőrség munkájáról, bemutatta az eszközöket. A gyerekekkel áttekintették a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait. A délelőtti program zárásaként a kastély pincéjét tekintették meg a gyerekek.

Délután a Művelődési Központban előbb bőrből karkötőt készítettek majd, sakkoztak és feladványokat oldottak meg.

 

Az OPSKMM és a Mezőberényi Sakkegyesület közös sakk szaktábora július 13-án kezdődött, és július 17-én ér véget. Szerdán délelőtt a gyerekek a Maczkó Farmra látogattak el, itt lovagoltak, vízibicikliztek és különböző játékokat próbáltak ki. A farmon a program sorversennyel fejeződött be. Délután a Művelődési Központban előbb beszélő figurát hajtogattak, majd sakkal kapcsolatos feladatokat oldottak meg.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Sakkegyesület közös sakk szaktábora július 13-án kezdődött a Művelődési Központban, és július 17-én ér végett. Kedden délelőtt a Városi Ligetben gyerekek sárkányt készítettek és számháborúst játszottak. Délután a Könyvtárba látogattak el és sakkoztak.

Az OPSKMM és a Mezőberényi Sakkegyesület közös sakk szaktábora július 13-án kezdődött a Művelődési Központban, és július 17-én ér végett. Hétfőn a gyerekek sakkoztak, illetve kézműves foglalkozáson gombképet készítettek.

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület 2020. július 6-án, hétfőn kezdődött kézműves tábora július 10-én, péntek délután befejeződött. Délelőtt Rostás Zita rendőr főtörzsőrmester találkozott a táborozókkal. A rendőrnő beszélt a rendőrség munkájáról, bemutatta az eszközöket. A gyerekekkel áttekintették a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályait.

 

Délután a tábor résztvevői két csoportban kézműves foglalkozáson vetek részt, az egyikben hűtő mágnest készítettek, a másikban a héten elkészült játékokat próbálták ki. A délutánt PS4 játékkal fejezték be.  

 

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület az idén 2020. július 6. és 10. között tartja meg hagyományos kézműves táborát a Művelődési Központban. Csütörtökön a gyerekek  a Muzeális Gyűjteménybe látogattak el, itt Csete Gyula szakmai vezető tartott nekik tárlatvezetést, majd a gyűjtemény udvarán az egyik csoport papír sárkány készített, a másik pedig nemezelt. Meglepetésként a gyerekek a kastély pincéjét is megnézhették.

Délután a ismét két csoportban tevékenykedtek, az egyikben papírrepülőt hajtogattak és sárkányt készítettek, a másikban pedig hűtő mágnest. A délutánt PS4 játékkal fejezték be.  

 

 

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület az idén 2020. július 6. és 10. között tartja meg hagyományos kézműves táborát a Művelődési Központban. A résztvevő gyerekek délelőtt két csoportban kézműves foglalkozáson vesznek részt. Szerdán az egyik csoportban origami játékokat hajtogattak, a másikban a másikban brióst sütöttek. Délután a Könyvtárba látogatta el, majd a színházteremben a Duna Művész együttes „Kis magyar táncrajz” című műsorát tekintették meg.  

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület az idén 2020. július 6. és 10. között tartja meg hagyományos kézműves táborát a Művelődési Központban. A résztvevő gyerekek délelőtt és délután is két csoportban kézműves foglalkozáson vesznek részt. Kedden az egyik csoportban barátság karkötőt és kumihimo-t fontak, a másikban zsugorkával és virágkötészettel foglalkoztak.

A Mezőberényi Orlai Népfőiskola Egyesület az idén 2020. július 6. és 10. között tartja meg hagyományos kézműves táborát a Művelődési Központban. A résztvevő gyerekek délelőtt és délután is két csoportban kézműves foglalkozáson vesznek részt, továbbá napi háromszori étkezést kapnak. Hétfőn az egyik csoportban textil figurákat: sárkányt, szívet, eperkét és illatpárnát készítettek, a másikban pedig gyöngyökből fa alakot, illetve karkötőt fűztek.  

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tábora június 29-én kezdődött a KisBerényke táncosai részére a Művelődési Központban, és július 3-án ért végett. Szakmai vezetők: Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta voltak. Pénteken a tábor résztvevőinek délelőtt és délután is néptánc próbák voltak, emellett délelőtt a kézműves műhelyben zsugorfóliával dolgoztak, délután pedig a könyvtárt látogatták meg.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tábora június 29-én kezdődött a KisBerényke táncosai részére a Művelődési Központban, és július 3-ig tart. Szakmai vezetők: Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta. Július 2-án délelőtt a tábor résztvevői papírsárkányt hatogattak, körmöcskével fontak és gyöngyöt szőttek. Délután néptánc próbák voltak.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánc tábora június 29-én kezdődött a KisBerényke táncosai részére a Művelődési Központban, és július 3-ig tart. Szakmai vezetők: Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma a fiatalok délelőtt nyári képet készítettek dekupázs technikával, délután pedig pörgettyűt.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 29-én kezdődött a KisBerényke táncosai részére a Művelődési Központban, és július 3-ig tart. Szakmai vezetők: Balogh Dávid Attila és Borgula Benedetta. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma a lányok gyöngyöt szőttek, a fiúk pedig gyöngyöt fűztek.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 29-én kezdődött a KisBerényke táncosai részére a Művelődési Központban, és július 3-ig tart. Szakmai vezetők: Balog Dávid Attila és Borgula Benedetta. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma levendulával töltött csuhébabát és illatpárnát készítettek.

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 22-én kezdődött a Berecske táncosai részére a Művelődési Központban, és ma, június 26-án zárult. Szakmai vezetők: Baracsi Gergő és Árgyelán Kitti voltak. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vettek részt.A kézműves műhelyben ma zsugorfóliával nyakláncot készítettek, délután a Muzeális Gyűjteménybe látogattak el, Csete Gyula szakmai vezető tartott tárlatvezetést. Az egész hetes program a gyűjtemény udvarán szalonnasütéssel befejődött be.  

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 22-én kezdődött a Berecske táncosai részére a Művelődési Központban. Szakmai vezetők: Baracsi Gergő és Árgyelán Kitti. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma papírral dolgoztak, délelőtt látványos forgót készítettek, illetve délután olyan hernyót, amelyre a gyerekek, ha ráfújtak, mozgott. A tábor június 26-án, pénteken zárul.   

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 22-én kezdődött a Berecske táncosai részére a Művelődési Központban. Szakmai vezetők: Baracsi Gergő és Árgyelán Kitti. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma nemezeltek és bürök dudát készítettek, illetve ebéd után ellátogattak a Könyvtárba. A gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A tábor június 26-án, pénteken zárul.   

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 22-én kezdődött a Berecske táncosai részére a Művelődési Központban. Szakmai vezetők: Baracsi Gergő és Árgyelán Kitti. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben ma gyöngyöt fűztek. A gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A tábor június 26-án, pénteken zárul.   

Az OPSKMM és a „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola néptánctábora június 22-én kezdődött a Berecske táncosai részére a Művelődési Központban. Szakmai vezetők: Baracsi Gergő és Árgyelán Kitti. A tábor résztvevői délelőtt és délután is néptánc próbán és kézműves foglalkozáson vesznek részt. A kézműves műhelyben délelőtt illat tasakot, délután hűtő mágnest készítettek. A gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A tábor június 26-án, pénteken zárul.   

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 19-én délelőtt a Művelődési Központban kézműves foglalkozáson az egyik csoportban magvakból termésképet, illetve bürökdudát készítettek, valamint színeztek. A másik csoportban a tegnap elkezdett karkötők, kulcstartók fonását fejezték be. Délután a Művelődési Központ előtt az aszfaltra rajzoltak, majd fagyiztak. A június 15-én elkezdődött tábor ezzel véget ért.

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 18-án délelőtt a Muzeális Gyűjtemény udvarán nemezeltek, karkötőt fontak, papírsárkányt készítettek és játszottak. Délután a Művelődési Központban kézműves foglalkozásokon linzert sütöttek és karkötőt, kulcstartót fontak.

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 17-én délelőtt a Muzeális Gyűjtemény udvarán papírsárkányt készítettek és játszottak. Délután a Művelődési Központban kézműves foglalkozáson vettek részt.  

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 16-án délelőtt a Madarász-tanyára kirándultak, ott játszottak. Délután a Művelődési Központban kézműves foglalkozáson papírt hajtogattak és ajtódíszt készítettek.  

Az OPSKMM 2019. július 1-től 5-ig tartotta meg első kézműves táborát, és 2019. július 15-én kezdetét vette a második tábor. A résztvevő gyerekek délelőtt és délután is kézműves foglalkozáson vesznek részt, a foglalkozások előtt, után természetesen alkalmuk nyílik játszani is. A tábor július 19-én zárul.  

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 5-én a Művelődési Központban kézműves foglalkozásokon vettek részt és játszottak. A kézműves tábort július 1-én kezdődött.

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 4-én délelőtt a Muzeális Gyűjteménybe udvarán nemezeltek, papírt hajtogattak és játszottak. Délután a Művelődési Központban kézműves foglalkozáson vettek részt, természetesen délután sem hiányzott a játék.

Az OPSKMM kézműves táborában résztvevő gyerekek 2019. július 3-án délelőtt a Muzeális Gyűjteménybe látogattak át. A nap hátralévő részét a Művelődési Központban kézműves foglalkozással és játékkal töltötték.

Az OPSKMM kézműves táborában részt vevő gyerekek 2019. július 2-án délelőtt lovaskocsival a Madarász-tanyára kirándultak, délután a kézműves foglalkozáson vettek részt.

Az OPSKMM kézműves tábora ma kezdődött el és  péntekig tart. Ma a Művelődési Központban kézműves foglalkozások voltak. Kedden a gyerekek lovaskocsival kirándulnak a Madarász-tanyára, a szerdát és a csütörtökökt a Muzeális Gyűjteményben töltik, pénteken a Művelődési Központban az origamival ismerkednek.

A Művelődési Központ nyári napközis tábora 2018. július 23-án, hétfőn kezdődött és péntekig tartott. Az utolsó napon, július 26-én, a résztvevő gyerekek délelőtt a kézműves foglalkozáson bürökdudát készítettek és gyöngyöt fűztek, délután pedig a települési értéktában is megtalálható Vrbovszki-féle kocsigyűjteményt tekintették meg

 

 

A tábor az "EFOP 1.5.3-16-2017-00097 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című projekt keretében valósult meg.   

A Művelődési Központ nyári napközis tábora 2018. július 23-án, hétfőn kezdődött és péntekig tart. Július 26-án, csütörtökön a résztvevő gyerekek délelőtt a Könyvtárban diafilmeken meséket néztek és társasoztak. Délután kézműves foglalkozáson nemezeltek és gyékényből, csuhéból tutajt készítettek.  A gyerekek napi háromszori étkezést kapnak.

 

 

A tábor az "EFOP 1.5.3-16-2017-00097 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című projekt keretében valósult meg.   

A Művelődési Központ nyári napközis tábora 2018. július 23-án, hétfőn kezdődött és péntekig tart. A gyerekek délelőtt kézműves foglalkozáson vesznek
részt, délután a helyi értékekkel ismerkednek.
Július 25-én, szerdán a tábor résztvevői délelőtt a kézműves foglalkozáson pompont készítettek és fontak. Délután a Madarász tanyára látogattak ki, ahol a lovakkal és a lószerszámokkal ismerkedtek.
A gyerekek napi háromszori étkezést kapnak. A tábor az EFOP 1.5.3-16-2017-00097 "Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című projekt keretében valósult meg.

A Művelődési Központ nyári napközis táborában 2018. július 24-én, kedden a gyerekek délelőtt kézműves foglalkozáson dekupázst készítettek és gyöngyöt fűztek. Délután a mentőállomást és a Famíliatészta Kft. üzemét tekintették meg. A mentőállomáson megismerkedhettek a mentősök munkájával, beülhettek a mentőautóba is. A tésztaüzembe megnézhették a gyártás folyamatát és a különböző termékeket.

 

 

A tábor az "EFOP 1.5.3-16-2017-00097 Humán szolgáltatások fejlesztése térségi szemléletben” című projekt keretében valósult meg.  

 

A Művelődési Központ nyári napközis tábora 2018. július 23-án, hétfőn kezdődött és péntekig tart. A gyerekek délelőtt kézműves foglalkozáson vesznek részt, délután a helyi értékekkel ismerkednek.

 

A táborról részletesebben ITT olvashat.

A kézműves tábor utolsó, ötödik napján, 2018. július 13-án délelőtt a gyerekek népi hangszereket: bürökdudát és csörgőt készítettek. Mikor már kész voltak a hangszerek, közös zenélésre összeállt a csapat. Délutánra előkerültek a hajtogatott pillangók: egy vékonymadzagra ragasztották őket, majd ezzel díszítették a központ előtti fákat, a törzsüket ezzel tekerték körbe. Így mutatták meg a városlakóknak, hogy ügyes kezű gyerekek táboroztak itt egy hétig. A péntek délutánt a Muzeális Gyűjtemény udvarán játékkal fejezték be.

Igazán gazdag program várta a gyerekeket 2018. június 12-én, csütörtökön a hétfőn kezdődött kézműves táborban. A délelőttöt a Muzeális Gyűjteményben töltötték. Először megnézték az új kiállításokat, a néprajzi részben a város lakosságát alkotó három nemzetiség 19. század végi, illetve 20. század eleji szobáit vették szemügyre, illetve megtekintették Várkonyi János festőművész tárlatát is, láthatták azt a18 alkotást, amelyet a művész a városnak adományozott. Azt követően az udvaron nemezeltek, célba dobtak és rajzoltak. Délután nagymama linzertjét készítették el, a hagyományoknak megfelelően zsírral, és azt dióval díszítették. Végül a PlayStation 4 játékokkal szórakoztak.

A Művelődési Központ kézműves tábora 2018. július 9-én kezdődött, július 11-én, szerdán a résztvevő általános iskoláskorú gyerekek gyöngyöt fűztek, fonásokat és nyári képeket készítettek, illetve origami figurákat hajtogattak. A vállalkozó kedvűek a PlayStation 4 játékokat is kipróbálták.

A Művelődési Központ 2018. július 9-én, hétfőn kezdődött kézműves táborában kedden a gyerekek zsugorka technológiával nyakláncmedált, fonókoronggal gyöngyökből karkötőt, illetve hűtőmágnest és gyöngyfát készítettek, valamint a dekupázs technikájával ismerkedtek.

A "Kulturális intézmények a köznevelés eredményességéért EFOP-3.3.2-16” című pályázati felhívásra benyújtott, „KÖZÖSSÉG-ÉLMÉNY-TUDÁS Gyermek- és ifjúsági kulturális, nem formális, informális fejlesztő programok Mezőberényben” című pályázat támogatásával 2018. július 9-én elkezdődött a Művelődési Központ kézműves tábora.

 

Az eseményről réászletesen ITT olvashatnak. 

A Humánsegítő és Szociális Szolgálat Erzsébet-tábora 2018. június 27-én a délelőttöt az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központban töltötték. 

 

Az eseményről részletesebben ITT.

Ma véget ért az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ június 3-tól 7-ig tartó kézműves tábora. A résztvevő 16 általános iskolás korú gyerek különböző kézműves technikákkal ismerkedett, gyakorolták az üvegfestést, a fonási technikákat, a gyöngyözést, kipróbálták a szalvéta technikát, illetve készítettek népi hangszereket: csörgőt és bürökdudát, illetve papírsárkányt is, sőt még édes és sós süteményt is sütöttek. Egy-egy délelőtt a könyvtárral és a muzeális gyűjteménnyel ismerkedtek. A tábor keretében a gyerekek napi háromszori étkezést kaptak.   

Az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ Erzsébet-táborának első napja. 

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Erzsébet táborában résztvevő gyerekek a tábor harmadik napján, 2016. november 4-én Szarvasra utaztak, ahol a Körösvölgyi Látogatóközpontban tettek sétátés ismerkedtek meg a honos (és kevésbé honos) állat- és növényvilággal, maj délután a Cervinus Teatrumban megnéztek egy mesefilmet, illetve kézműves és játékos foglalkozásokon vettek részt.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Erzsébet táborában résztvevő gyerekek a tábor harmadik napján, 2016. november 4-án Szarvasra utaztak, ahol a Körösvölgyi Látogatóközpontban, játszótéren majd a nap zárásaként a Moziba  Kubo és a varázshúrok animációs filmet néztek meg.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Erzsébet táborában résztvevő gyerekek a tábor második napján, 2016. november 3-án Kecskemétre utaztak, ahol a planetáriumban előadást néztek meg, illetve a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelybe látogattak el.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ Erzsébet táborában résztvevő gyerekek a tábor második napján, 2016. november 3-án Kecskemétre utaztak, ahol a planetáriumban előadást néztek meg, illetve a Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhelybe látogattak el. 

2016. November 2-4-ig került megrendezésre az Őszi Erzsébet tábor az OPSKK Könyvtárában.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban az Erzsébet tábor első napján, délután a gyerekek előbb az OPSKK Muzeális Gyűjteményében a Magyar forradalom a kommunizmus végének kezdete című fotókiállítást tekintették meg, majd kézműves foglalkozásokon vettek részt. Az egyik helyszínen az Origami Világnapja alkalmából papírt hajtogattak, a másik csoportban gyöngyöt fűztek, a harmadik helyszínen pedig kisebb befőttes üvegből őszi mécsest készítettek, illetve kupakokból állatfigurákat.  

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központban 2016. november 2-án reggel elkezdődött a péntekig tartó három napos Erzsébet tábor. Az első nap a gyerekek kézműves foglalkozásokon vesznek részt, csütörtökön Kecskemétre, pénteken Szarvasra látogatnak el. A tábor résztvevői napi négyszeri étkezést kapnak. 

Az utolsó napot ismét Mezőberényben töltöttük - akadályversennyel, ki-mit-tuddal, lovaglással, sétakocsikázással, hajózással és természetesen a héten szerzett élmények felelevenítésével.

Az Erzsébet tábor negyedik napja Szegeden telt. Sétáltunk a városközpontban, kiprobáltuk az ottani játszóteret is, majd a McDonald's ban ebédeltünk. A délutánt a Szegedi Vadasparkban töltöttük.

A Napközis Erzsébet tábor harmadik napján Békéscsaba városában jártunk, ahol a Center Moziba megtekintettük a Senilla nyomában című animációs filmet. Ellátogattunk a ligetbe, a Körösök Völgye Turisztikai Központhoz és természetesen a játszótérre is.

A második napon a múzeumba látogattunk, ahol kézműveskedtünk és játszottunk. Délután a víz szerelmeseivé váltunk.

A tábor elő napján ismerkedtünk és alkottunk, majd a Piknik parkban éltük ki minden huncutságunkat.

Az Orlai Petrics Soma Kulturális Központ 2016. július 18. és 22.között kézműves tábort tartott 8-14 éves korú gyerekek számára.

A résztvevők a hét során gyöngyöt fűzek, szőttek, agyagfigurákat készítettek, nemezeltek, a decoupage technikával üveget díszítettek, makramé karkötők készültek, ismerkedtek a keresztszemes öltés titkaival.Nagy sikere volt a saját kézzel gyúrt pizzának. Az utolsó napon papírsárkány barkácsolása és origami játékok várják a gyerekeket. A foglalkozásokat nem csak az OPSKK Művelődési Központjában, hanem a Muzeális Gyűjteményében, a Könyvtárában, a Madarak Házában tartottuk, így a gyerekek beiratkozhattak a könyvtárba, láthatták a gyűjtemény aktuális kiállításait, megnézhették a Településéi Értéktár már dokumentált értékeiből összeállított tárlatot, játszottak a szabadban.

Bár a tábor véget ér, az intézményben egész nyáron keddenként kézműves délelőttök várják az érdeklődő gyermekeket.

2015.június 24-én az OPSKK alkotótáborának gyermekei a könyvtárban jártak, ahol keresgéltek, olvasgattak, mesét hallgattak, és persze a kézműveskedés sem maradt el...makramé karkötőt és decoupage mécses tartót készítettünk.

Az OPSKK alkotótáborának második napján a gyerekek a Muzeális Gyűjteményben megtekintették a kiállítást, majd Osán Ágnes vezetésével agyagoztak a gyermekek. Ebéd után megtekintették a kastély pincéjét, ezután Smiriné Kokauszki Erika, az OPSKK igazgatója és Gulyás Imréné Magdi néni nemezből csörgő labdát készítettek a részt vevő gyermekkel.

Szünidö-dö-dö képekben (2013. július 1-5., július 8-12.):

2013. június 24.-28.

Scroll to Top