Nyolcan pályáztak verssel, novellával

Vers kategóriában: Andó István (Békéscsaba), Hangya Lajosné (Gyomaendrőd), Horváth Jánosné (Békéscsaba), Ronyecz Nikolett és Süveges Johanna Daniella pályázott. Novella kategóriában: Andó István (Békéscsaba), Horváth Jánosné (Békéscsaba), Molnár Katalin, Molnár Mária Nadin és Oszlánszky Rita küldte el munkáit.


A zsűri: Körösi Mihály alpolgármester, irodalomtanár; Bancsi Árpád irodalomtanár és Molnár Lajos, az intézmény munkatársa előre egyeztetett szempontok szerint nézték át a szövegeket, és pontozással állapították meg a sorrendet. 


Ez alapján a vers kategóriát Ronyecz Nikolett nyerte meg. Az egyik szövegét a gondolatritmus és a mozgalmasságot kifejező igenevek teszik lendületessé, a másikban a jó humorra figyelt fel a zsűri, a harmadikban pedig a nyelvi sűrítésre. Ebben a kategóriában második lett Andó István, harmadik pedig Hangya Lajosné.    


A legjobb novellákat Molnár Katalin küldte be. Mindkét szövegét jól megírtnak, érzékletesnek találta a zsűri hiteles karakterekkel. Az Azt álmodom… című szövegben a zsűrinek különösen tetszett az álom, a múlt és a jelen hatásos ötvözése. A második helyen Molnár Mária Nadin végzett, azonos pontszámmal harmadik lett Horváth Jánosné és Oszlánszky Rita.


A zsűri szakmai véleményéről valamennyi pályázót írásban értesíti, hogy ezzel is segítse  további munkájukat, illetve jutalomkönyvet és oklevelet is postáznak számukra. 


Az OPSKMM köszöni a pályázók munkáit, és további alkotókedvet, sikereket kíván nekik!

Molnár Lajos

közművelődési szakember, OPSKMM


Scroll to Top