Adventtől karácsonyig – 2020. december 16.

Ismerték a lelőhelyét, hogy mikor melyik részét kell gyűjteni a növénynek, mert van, amelyiknek a virága, a levele vagy éppen a gyökere hatásos valamilyen nyavalyára.  A begyűjtött növényeket megszárították, szellős zacskókban tároltál, majd amikor szükség volt rá, felhasználták. Teákat, főzeteket készítettek belőle.

                                                                    

Környezetünkben ma is sokféle gyógynövényt találunk, sőt a kiskertekben könnyen meg is termelhető például a citromfű, a menta, a zsálya, a borágó. Fontos, hogy vegyszermentes, gondosan válogatott növényi részeket használjuk fel a teáink készítéséhez. Ízlésünk vagy a gyógyhatásuk szerint keverhetjük is a szárított növényeket.

 

A jó teát nem nehéz elkészíteni, de sok mindenre oda kell figyelni. Forraljuk fel a vizet, majd öntsük rá a tealevelekre és fajtától függően 3-5 percig áztassuk, majd öntsük a csészébe és fogyasztható! Élvezhetjük illatát, megcsodálhatjuk színét. Az igazi ínyencek magában isszák a teát, de ízesíthetjük is. A legjobb, ha természetes ízesítőket teszünk bele, például mézet, valódi citromlevet, zsírosabb tejet, esetleg fűszereket (fahéjat, szegfűszeget – még forrázás előtt).

 

A gyógynövények, a gyógyteák, a gyógyteakeverékek, gyógynövény teák fogyasztása nem helyettesíti a szakszerű orvosi ellátást. A gyógynövény, a gyógynövények és a gyógyteák betegségek megelőzésére és kiegészítő terápiaként is alkalmazhatók. Az adventi időszak hosszú téli estéin fogyasztásuk igazi feltöltődés.

Scroll to Top