Jubileumi mazsorett gála

A színházteremben a gálaműsor előtt a megjelenteket Mezeiné Szegedi Erzsébet művészeti vezető köszöntötte. Elmondta, az együttes megalakulását Cservenák Pál Miklós, akkori polgármester kezdeményezte és Szűcsné Sziklai Éva a művelődési központ igazgatója támogatta. Az amatőr művészeti csoport az első évadban 34 taggal működött. Az elmúlt 25 esztendőben számos országos bajnoki, Európa-bajnoki és világbajnoki címet szereztek. Az együttes az idén bekerült a települési értéktárba. Jelenleg az OPSKMM fenntartásában, a Mazsorett Varázs Alapítvány támogatásával működnek.

Siklósi István polgármester ünnepi köszöntőjében arról szólt, eleinte sokan nem hitték, hogy a mazsorett együttes kezdeményezése sikeres lesz, hiszen ennek nem volt előzménye Mezőberényben. Ennek ellenére pár éven belül berobbantak a nemzetközi mezőnybe. A siker elsősorban két elhivatott embernek köszönhető: Mezeiné Szegedi Erzsébetnek és Mezei Józsefnek.

Az együttes különböző korosztályú csoportjai, szólistái adtak ünnepi gálaműsort. Közben Vass Terézia Katalin, a Magyar Majorette Szervezetek Szövetségének elnöke köszöntötte a jubiláló együttest. Hangsúlyozta, jubileumi év programjait – benne a júliusi konferenciát és a fesztivált – nem mindennapi civil összefogás tette lehetővé.

A közönség a műsorban meglepetésként a lelkes anyukák és apukák táncát is láthatta. A gála befejező műsorszámaként a nagylányok – a saját koreográfiájuk alapján – örömtáncot mutattak be. Végezetül a születésnapi torta is felkerült a színpadra, nem maradt el a tűzijáték sem. Az ágyúból kilőtt szaloncukor igazi különlegesség volt.  

A művelődési központ emeleti aulájában kiállítás nyílt a Mezőberényi Mazsorett Együttes elmúlt negyedszázadban szerzett relikviáiból. A tárlat megtekinthető nyitvatartási időben.  

Galéria

Scroll to Top