Tavaszköszöntő kórustalálkozó

A résztvevőket Borgula Györgyné, a szervezet elnöke üdvözölte. Siklósi István polgármester köszöntőjében elmondta, Mezőberény az utóbbi évben nagyon sok programot tudhat magáénak, ezek szervezéséből a civilek is kiveszik részüket, így a Mezőberényi Szlovákok Szervezete is.

Dankó Béla országgyűlési képviselő megnyitójában kifejtette, a kórustalálkozó számára Mezőberény a legjobb helyszín, itt több nemzetiségű kórusok is találkozhatnak, ugyanis a városban több évszázada három nemzetiség el együtt békében. Szólt arról, a rendezvény előtt a művelődési központ mellett koszorúzta meg Petőfi Sándor szobrát, aki Petrovicsként, a kisebbség tagjaként látta meg a napvilágot, mégis magyarként élt. Szlovák nemzetiségűként ő is magyarnak érzi magát.

Sorrendben a Berényi Népdalkör, a Kamuti Nótaklub, a Békési Hagyományőrző Dalkör, a Békésszentandrási Dalkör és a Szlovák Pávakör lépett színpadra. A fellépőknek Cintányéros cudar világ címmel Szász Katalin és Pomlényi Péter énekművészek és tánckaruk adott operettslágerekből álló ajándékműsort.  

A program megvendégeléssel zárult a piaccsarnokban.

Galéria

Scroll to Top