45 év a közös éneklés örömében

A megjelenteket Túri Andrea, az OPSKMM igazgatója köszöntötte. A Berény Táncegyüttes Berecske csoportja bemutatója után Siklósi István polgármester köszöntötte a jubiláló együttest. Elmondta, 45 esztendő különösen hosszú idő egy szervezet életében. A népdalkör alapítói: Szabó Antal és Szabó Antalné munkásságukkal a népdal, a zene szeretetének olyan gyökereit tették le, amelyek ma is élnek.

Kmetykó Istvánné, a Berényi Népdalkör vezetője visszaemlékezésében azt hangsúlyozta, nagy-nagy elkötelezettségre volt szükség ahhoz, hogy a tagok család és munka mellett 45 éven keresztül is ragaszkodjanak a közös énekléshez. A vezető szavai után ünnepi műsort adott a Berényi Népdalkör, az együttes tagjainak ajándékot adott át Siklósi István és Borgula Györgyné, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete elnöke.

A vendég együttesek vezetői szalagot kötöttek fel a népdalkör zászlajára, majd nekik ajándékot és emléklapot nyújtott át Siklósi István és Borgula Györgyné. A jelenlévők közösen énekelték el a „Tavaszi szél vizet áraszt” című népdalt.

Rövid szünet után a vendég együttesek léptek színpadra, sorrendben: a Kamuti Nótaklub, a Békéscsabai Nefelejcs Népdalkör, Csabacsűdi Hagyományőrző Citerazenekar, Békési Hagyományőrző Dalkör, a Csaba Népdalkör Békéscsabáról, a mezőberényi Szlovák Pávakör, a mezőtúri Vadvirág Népdalkör, a Dobozi Népdalkör, a Vésztői Fonó, a Telekgerendási Borouka Pávakör, a csorvási Nefelejcs Népdalkör, a Mongol-Agrár Zrt. Népdalköre Mezőtúrról és Vésztőről a Bohém Fiúk.

A program – már kötetlen, baráti formában – a piaccsarnokban folytatódott.  

Galéria

Scroll to Top