Fiatalok világnapja

A muzeális gyűjtemény udvarán a kortárs keresztény könnyűzenét játszó Manna együttes kezdte a színpadi műsort, a Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium zenekara tavaly szeptemberben alakult. Őket a mai dicsőítő zenét képviselő Kegyelem gyülekezet zenekara követte.

Hangulatváltásként fergeteges nyugat-afrikai tánc- és dobshow következett. A művészek akrobatikus mozdulatokkal nyugat-afrikai néptáncokat adtak elő, majd egyszerűbb lépéseket tanítottak, végül körbe állva közös örömtáncolásra hívták a közönséget.

Záró programként a magyar elektronikus popzene jeles képviselője, az Unique adott koncertet. A művészek már több mint két évtizede zenélnek együtt, most válogatást adtak elő a legismertebb számaikból.

A színpadi műsort kísérő programjaként kézműves foglalkozást tartott Diószegi Eszter grafikusművész. A muzeális gyűjtemény pincéjébe öttagú csapatoknak mini szabadulószobát rendeztek be.  „Miénk itt a tér!”címmel virtuális és társasjátékok, illetve csocsó, pingpong várta a fiatalokat. A Mezőberényi Szlovákok Szervezete slambucot és mákos gubát kóstoltatott. A helyi kézművesek kirakodóvásáron kínálták portékáikat.

A rendezvényt vissza nézhetik itt.

Galéria

Scroll to Top