A 66. évfordulóra emlékeztek

Siklósi István polgármester beszédében kifejtette, 66 éve az összefogás vezette a forradalmárokat, akartak és tettek. Ezzel szemben ma sokan csak beszélnek, de nem cselekszenek. Ma összefogás helyett a szomszédban gyűlölet dúl, testvér testvér ellen küzd. Az ’56-os forradalmárok példájából tanulva viszály helyett magunkkal kell konszenzusra jutnunk. Szükségünk van a jó példákra, hogy legyen erőnk folytatni a munkánkat. Ma, 2022-ben az a feladatunk, hogy példát mutassunk az összetartásra.

Emlékező imájában dr. Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök hangsúlyozta, nem csak a fizikára érvényes az energia megmaradás törvénye. Nincs olyan jó szándékú áldozat, amelynek előbb-utóbb ne lenne értelme, ilyen az ’56-os forradalom is.

„Tisztelet a hősöknek” címmel emlékező műsort adtak Lakatos Dóra és R. Kárpáti Péter színművészek.

A város koszorúját katonai tiszteletadással helyezték el az emlékműnél a Magyar Honvédség 2. Vitéz Vattai Antal Területvédelmi Ezred 101. Fekete Imre Területvédelmi Zászlóalj tagjai. A megemlékezés virágát az emlékmű tövére tették a nemzetiségi önkormányzatok, a hatóságok, az intézmények, illetve az egyházak és civilszervezetek is.

A megemlékezésen közreműködött a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Hódmezővásárhely Zenekar Gömöri Balázs őrnagy vezetésével.

Galéria

Scroll to Top