Hogyan kerülhet egy kínai fogás az ünnepi asztalra?

Kínai szószos oldalas zöldséges tészta körettel

 

Hozzávalók 4 személyre:

 

A malachúshoz:

80 dkg oldalas (malac húsból)

só, bors

olaj

A szószhoz:

5 ek. ketchup

1,5 ek. kristály-vagy barnacukor

1 nagy ek. méz

1 kávéskanál ecet

A körethez:

1,5 csom. hosszú metélt vagy spagetti tészta

só, bors, olaj

2 nagy fej vöröshagyma

0,5 fej káposzta

zucker couleur – színezékként (ha nincs, elhagyható)

petrezselyemzöld

4 db répa

2 ek. Worchester szósz

2 ek. szójaszósz

A sütőt 200 fokra felmelegítjük, olajozott tepsiben fólia alatt a mindkét oldalán megsózott, megborsozott oldalast megpároljuk. Míg a hús készül, megcsináljuk a szószt.  A felsorolt hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A tésztát sós, forró vízben megfőzzük, melybe a legutóbbi tanfolyam alkalmával pici olajat is öntöttünk. Ha kész, leszűrjük.

A wokban olajat hevítünk, először a nagy kockákra vágott hagymát tesszük bele, majd mikor az üvegesre párolódott, jöhet a vékonyra felszeletelt répa. Fedőt teszünk rá és együtt pároljuk, mert a répának több idő kell, hogy megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá a szintén kockákra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, jöhet a Worchester és a szójaszósz, illetve az ételszínezék, a zucker couleur. Fedő alatt az egészet még kicsit érdemes összefőzni. Ha ezzel megvagyunk, beleforgatjuk a tésztát.

Amikor a hús már megpárolódott, levesszük róla az alufóliát, 5 percig sütjük nélküle is, meg is forgathatjuk, majd bekenjük minden oldalát a szósszal és így sütjük összesen kb. 70 percig a húst.

Tálaláskor az oldalast felcsíkozzuk, a tésztát apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!

Galéria

Scroll to Top