Kínai szószos oldalas zöldséges tészta körettel
Hozzávalók 4 személyre:
A malachúshoz:
80 dkg oldalas (malac húsból)
só, bors
olaj
A szószhoz:
5 ek. ketchup
1,5 ek. kristály-vagy barnacukor
1 nagy ek. méz
1 kávéskanál ecet
A körethez:
1,5 csom. hosszú metélt vagy spagetti tészta
só, bors, olaj
2 nagy fej vöröshagyma
0,5 fej káposzta
zucker couleur – színezékként (ha nincs, elhagyható)
petrezselyemzöld
4 db répa
2 ek. Worchester szósz
2 ek. szójaszósz
A sütőt 200 fokra felmelegítjük, olajozott tepsiben fólia alatt a mindkét oldalán megsózott, megborsozott oldalast megpároljuk. Míg a hús készül, megcsináljuk a szószt. A felsorolt hozzávalókat egy tálban összekeverjük. A tésztát sós, forró vízben megfőzzük, melybe a legutóbbi tanfolyam alkalmával pici olajat is öntöttünk. Ha kész, leszűrjük.
A wokban olajat hevítünk, először a nagy kockákra vágott hagymát tesszük bele, majd mikor az üvegesre párolódott, jöhet a vékonyra felszeletelt répa. Fedőt teszünk rá és együtt pároljuk, mert a répának több idő kell, hogy megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá a szintén kockákra vágott káposztát, sózzuk, borsozzuk, jöhet a Worchester és a szójaszósz, illetve az ételszínezék, a zucker couleur. Fedő alatt az egészet még kicsit érdemes összefőzni. Ha ezzel megvagyunk, beleforgatjuk a tésztát.
Amikor a hús már megpárolódott, levesszük róla az alufóliát, 5 percig sütjük nélküle is, meg is forgathatjuk, majd bekenjük minden oldalát a szósszal és így sütjük összesen kb. 70 percig a húst.
Tálaláskor az oldalast felcsíkozzuk, a tésztát apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!