Városi gyermeknap


A gyermeknap és az Orlai ház közösségeinek évadzáró műsora immár hagyományos május végi program a városi ligetben a családok számára. Nem volt ez másképp most, május 27-én sem.

Siklósi István polgármester köszöntője után a színpadi programot a tavaly 45 éves Berényi Népdalkör kezdte, majd az Orlai ház 2022 márciusában alakult szenior örömtánc-csoportja folytatta. A Mezőberényi Mazsorett Együttes három blokkban mutatta be műsorát. Az ötven éves Mezőberényi Szlovák Pávakör dél-alföldi népdalokat adott elő.  ZumBrigád Team tánca, mint mindig, most is örömöt és összetartozást fejezett ki.

Ezt a Wednesday Addams zenés cosplay, azaz jelmezes műsora követte. A Malom Fitness versenyzői egyre jobb eredményeket érnek el, most itthon is bemutatták tudásukat. Az akrobatikus táncok után Gurzó Hanna Colin nevű kutyusát táncoltatta meg.

Az egyórás néptánc-bemutatóban – a szólisták mellett – fellépett a Babica, a Berecske csoport, a Kis-Berényke Táncegyüttes, a Berény Táncegyüttes, illetve az Ős Berény Táncegyüttes kalotaszegi táncokkal. A talpalásvalót a Suttyomba zenekar húzta. A színpadi program szabadtéri táncházzal fejeződött be.

A nap során a regisztrált résztvevők óriáspalacsintát kaptak. Sőt kipróbálhatták a lovaglást, az íjászatot, az arcfestést, a csillámtetoválást, az ugrálóvárt és a kézműves játszóházat, illetve a bohóc lufihajtogatással szórakoztatta őket. 

A rendezvényt visszanézhetik a Youtube-on.

Galéria

Scroll to Top