Alkotások a 300 év jegyében

Mezőberény újratelepülésének 300. évfordulója alkalmából az Orlai ház ez év februárjában rajz- és alkotói pályázatot hirdetett gyermek, ifjúsági és felnőtt korosztály számára. A nevezési határidőig, május 12-ig nagyon sok alkotás érkezett be, ezeket május 31-én az intézmény kiállításon mutatta be.

Körösi Mihály alpolgármester megnyitójában kifejtette, hogy az alkotók élénk színeikkel optimizmust sugallnak. Több korosztály, fiatalok és idősebbek is pályáztak, hogy megmutassák, milyen érzelmek fűzik a településhez.

A zsűri tagjaként Pócs József azt hangsúlyozta, nehéz dolguk volt, hiszen nagyon sok pályázat érkezett be különböző technikákkal elkészítve, így a kiállításra gazdag anyag gyűlt össze.

A megnyitó után levetítették az általános iskola 8/e osztályának QR-kódon beküldött alkotását.

Gyerek korosztályban negyven pályázó 53 alkotást, nagyrészt rajzot küldött be, első lett Kiss Felicia Leah, második helyen Pojendán Petra végzett, Eszenyi Réka a népes mezőnyben a harmadik helyet szerezte meg. Somlyai Hanna különdíjban részesült.

Ifjúsági korosztályban az általános iskola diákjai kitettek magukért, kilenc alkotással pályáztak. Ezt a kategóriát Bíró Gina Krisztina és Hegyesi Boglárka Fanni nyerte meg, ők az iskola épületének makettjét készítették el. Benyovszki Zoé és Duna Laura végzett a második helyen, míg Fekete Bence Attila és Bánszki Zsombor harmadik lett.

Felnőttek öt munkát küldtek be, ebben a korosztályban a városi óvoda óvónői nyertek Czakó Boglárka és Barna Lajosné Takács Erzsébet előtt.

Az alkotásokat Bálint Anna, Papp Zoltán és Pócs József zsűrizte, a tárlat június 30-ig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitót vissza nézhetik a Youtube-on.

Galéria

Scroll to Top