„Nyisd ki a szemed!” – a KFT. együttes kiállítása

Túri Andrea, az intézmény igazgatója köszöntőjében elmondta, kiállítás anyagát eredetileg Budapesten a Zene Házában mutatták be, és Márton András, az az együttes dobosa és produkciós managere adta át az Orlai háznak.

Jakusovszki Zoltán, a Silent zenekar frontembere nyitotta meg tárlatot, kitért arra, hogy Bornai Tibor és Laár András már 1974-től különböző együttesekben együtt zenélt. A KFT-t 1980-ban alakították meg, a zenekar nevét a gazdasági életből vették, ezzel arra utaltak, csak korlátozottan vállalnak felelősséget a világ dolgaiért. A következő év augusztusában a Bábu vagy című számukkal kirobbanó sikert arattak, a kiállítás címe is ebből származik. Ezzel a nótával megalapozták a későbbi pályafutásukat. Olyan ismert slágerek fűződnek a nevükhöz, mint az Afrika, a Bál az operában, a Balatoni nyár vagy az Elizabet. 

Az együttes számaiból Bodóczki Ernő zenekara adott elő, majd levetítették azt a rövidfilmet, melyet a zenekar bocsájtott az intézmény rendelkezésére.

A kiállítás – nyitvatartási időben – október 30-ig tekinthető meg.

Az Országos Könyvtári Napok október 3-án 17 órától a művelődési központ emeleti klubtermében Molnár Lajos és Ványai Fehér József novelláskötetének bemutatójával folytatódik.

A kiállítás megnyitót vissza nézhetik itt.

Album

Scroll to Top