Ady Endre szerelmei

Az alkotás az idősödő Ady életének talán legszeretetéhesebb korszakát idézi meg, a nézők a költőóriást legendás szerelmeinek bensőséges érzelmi hálójában láthatták.

Nyáry Krisztián darabjának hősei Ady és három meghatározó szerelme: Brüll Adél, Dénes Zsófia és Boncza Berta – vagy ahogy a versek megőrizték a nevüket: Léda, Zsuka és Csinszka. A köztük kialakuló szerelmi négyszög önmagában is drámai helyzetet szül, de itt valós személyekről van szó. Az elhangzott szövegek pontos idézetek a szereplők eredeti leveleiből, naplóiból, visszaemlékezéseiből, Ady Endre verseiből, vagy kortárs tanúk visszaemlékezéseiből.

Ady szerepében Nagy Sándort láthattuk, Lédát Botos Éva alakította, Zsuka szerepét Kakasy Dóra formálta meg, Csinszka alakját Kelemen Hanna keltette életre.

A Madách SzínpadON a Madách Színház 2020 tavaszán indult online programsorozata, mely a színház professzionális tévéstúdiójából saját készítésű, a színház, a film és a TV műfaji határain létrejött új tartalmakat, úgynevezett „film-szín-játékokat” kínál.

A Madách SzínpadON 2022. évi online programsorozatának elsődleges célja a magyar irodalom szolgálata. A sorozat összefoglaló címe Írók-sorsok-szerelmek, amely a XX. század legismertebb magyar íróinak életét és szerelmi történeteit 50-80 perces film-szín-játékok formájában dolgozza fel, melyek forgatókönyvei korabeli levél- és naplórészleteken, illetve hiteles dokumentumokon alapulnak. Fontos tudnivaló, hogy ezek a művek nem színházi előadások, nem is korábbi színpadi előadások filmváltozatai, hanem kifejezetten online közvetítésre született és születő új filmprodukciók.

Album

Scroll to Top